Το Beer Machine είναι το βαρέλι που θα σε κάνει να αποκτήσεις ένα νέο
απολαυστικό και μεθυστικό χόμπι.Το δοκιμάσαμε και το καταλάβαμε!
«Η μπύρα αυτή δεν φουσκώνει, ατσαλάκωτη θα φτάσεις στο γραφείο». Ο Μπάμπης Ζαρουχλιώτης με καθησυχάζει γεμίζοντας μου το ποτήρι με Czech Pilsner, ενώ παράλληλα μου εξηγεί πως αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο επιχειρηματικό βήμα πριν από περίπου ένα χρόνο. «Εργαζόμουν σε μια εταιρεία πληροφορικής επί εικοσιπέντε χρόνια. Όταν μας έκαναν μια φοβερή μείωση στους μισθούς δεν τη δέχτηκα αντιμετωπίζοντας, την κατάσταση σαν μια ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου. Έβλεπα λοιπόν στην τηλεόραση και στα περιοδικά θέματα για το πως μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου, στο σπίτι σου. Θεώρησα λοιπόν είναι το συγκεκριμένο προϊόν ιδανικό για οικιακή χρήση σε μια περίοδο κρίσης».
Μπορείς να αποκτήσεις τη δική σου οικιακή μικροζυθοποιία μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Beer Machine. Αφού διαλέξεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικά μοντέλα βαρελιού και κάποια από τις δέκα διαφορετικές ποικιλίες μπύρας, η διαδικασία που θα ακολουθήσεις είναι ιδιαιτέρως απλή: Αρχικά διαβάζεις τις οδηγίες ή παρακολουθείς τα βοηθητικά βιντεάκια που υπάρχουν στην σελίδα. Συναρμολογείς, τσεκάρεις πως όλα τα εξαρτήματα του βαρελιού βρίσκονται στη θέση τους, ώστε να κλείσει σωστά, και το αποστειρώνεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το μείγμα, την απαραίτητη μαγιά σε μορφή σκόνης και νερό. Μπορείς φυσικά να ρυθμίσεις την ποσότητα ανθρακικού και τον αλκοολικό δείκτη του ποτού που θα παρασκευάσεις. Κλείνεις το βαρέλι και κάνεις λίγη υπομονή, αφού πρέπει να μείνει πέντε μέρες εκτός και άλλες τόσες εντός ψυγείου. Τελικά θα ανταμειφθείς με δέκα λίτρα σπιτικής μπύρας, η οποία συντηρείται εντός του βαρελιού έως και τρεις μήνες. Η κάνουλα του θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη όταν έχεις όρεξη να πιεις μισό ποτηράκι και δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις ολόκληρο μπουκάλι που θα πάει χαμένο.
Γιατί οι περισσότερες ελληνικές διαφημίσεις μπύρας γυρίζονται σε ακρογιαλιές με ντάλα ήλιο ενώ στη βόρεια Ευρώπη την καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες ακόμα και με τσουχτερό κρύο; Γιατί έχουμε γνωστούς στην επαρχεία που φτιάχνουν κρασί και τσίπουρο, αλλά όχι μπύρα; Πρέπει να κάνει αφρό ή όχι; Να πιει κανείς ή να μην πιει όταν βρίσκεται σε δίαιτα; «Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος αρχίζει να αντιμετωπίζει τη μπύρα σαν απεριτίφ που στέκεται μόνο του στο τραπέζι, δεν είναι όλες η γεύσεις της άλλωστε κατάλληλες για να συνοδεύσουν φαγητό. Υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο η μπύρα καταναλώνεται πιο εύκολα το καλοκαίρι γιατί σε ξεδιψάει, η φρέσκια όμως προσφέρει ιδιαίτερη μυρωδιά και γεύση όλο το χρόνο. Αν θες να πιεις κάτι ελαφρύ είναι το ιδανικό ποτό αφού έχει χαμηλό αλκοολικό δείκτη. Ο αφρός είναι θέμα γούστου, η αλήθεια είναι όμως πως κάνοντάς τον στο ποτήρι δημιουργείς ένα φίλτρο που διατηρεί όλες τις οσμές. Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν είναι φυσικό χωρίς συντηρητικά, θα παρατηρήσεις πως δεν θα σε φουσκώσει όπως μια μπύρα του εμπορίου και στην πραγματικότητα δεν παχαίνει, αν σκεφτείς πως το 80% είναι νερό με κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά, συστατικά ωφέλιμα για τον οργανισμό. Για να φτιάξεις καλό κρασί χρειάζεσαι το κατάλληλο έδαφος, ενώ η παρασκευή μπύρας είναι πλέον απλή και διασκεδαστική. Είναι ένας ωραίος και δημιουργικός τρόπος για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας».
Αν θέλεις λοιπόν το επόμενο τραπέζι σου με φίλους να περιλαμβάνει μπύρα φτιαγμένη από τα χεράκια σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις εδώ.
Ζωή Παρασίδη
Είσαι από εκείνους που αναζητούν συνεχώς τις πιο ενημερωμένες κάβες και τις μπυραρίες με τις πιο «ψαγμένες» ετικέτες; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως αντί να σε τρώνε οι δρόμοι και τα ξενύχτια θα μπορούσες να φτιάξεις τη δική σου Lager ή Premium δροσιστική μπύρα στην άνεση του σπιτιού σου; Το Beer Machine είναι το βαρέλι που θα σε κάνει να αποκτήσεις ένα νέο απολαυστικό και μεθυστικό χόμπι. Ξεκίνησε να πωλείται στην Αμερική το 1989 και πριν λίγο καιρό έφτασε στην Ελλάδα, έτοιμο να εξυπηρετήσει τους οπαδούς της φρέσκιας μπύρας και της φιλοσοφίας του DIY.«Η μπύρα αυτή δεν φουσκώνει, ατσαλάκωτη θα φτάσεις στο γραφείο». Ο Μπάμπης Ζαρουχλιώτης με καθησυχάζει γεμίζοντας μου το ποτήρι με Czech Pilsner, ενώ παράλληλα μου εξηγεί πως αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο επιχειρηματικό βήμα πριν από περίπου ένα χρόνο. «Εργαζόμουν σε μια εταιρεία πληροφορικής επί εικοσιπέντε χρόνια. Όταν μας έκαναν μια φοβερή μείωση στους μισθούς δεν τη δέχτηκα αντιμετωπίζοντας, την κατάσταση σαν μια ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου. Έβλεπα λοιπόν στην τηλεόραση και στα περιοδικά θέματα για το πως μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου, στο σπίτι σου. Θεώρησα λοιπόν είναι το συγκεκριμένο προϊόν ιδανικό για οικιακή χρήση σε μια περίοδο κρίσης».
Μπορείς να αποκτήσεις τη δική σου οικιακή μικροζυθοποιία μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Beer Machine. Αφού διαλέξεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικά μοντέλα βαρελιού και κάποια από τις δέκα διαφορετικές ποικιλίες μπύρας, η διαδικασία που θα ακολουθήσεις είναι ιδιαιτέρως απλή: Αρχικά διαβάζεις τις οδηγίες ή παρακολουθείς τα βοηθητικά βιντεάκια που υπάρχουν στην σελίδα. Συναρμολογείς, τσεκάρεις πως όλα τα εξαρτήματα του βαρελιού βρίσκονται στη θέση τους, ώστε να κλείσει σωστά, και το αποστειρώνεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το μείγμα, την απαραίτητη μαγιά σε μορφή σκόνης και νερό. Μπορείς φυσικά να ρυθμίσεις την ποσότητα ανθρακικού και τον αλκοολικό δείκτη του ποτού που θα παρασκευάσεις. Κλείνεις το βαρέλι και κάνεις λίγη υπομονή, αφού πρέπει να μείνει πέντε μέρες εκτός και άλλες τόσες εντός ψυγείου. Τελικά θα ανταμειφθείς με δέκα λίτρα σπιτικής μπύρας, η οποία συντηρείται εντός του βαρελιού έως και τρεις μήνες. Η κάνουλα του θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη όταν έχεις όρεξη να πιεις μισό ποτηράκι και δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις ολόκληρο μπουκάλι που θα πάει χαμένο.
Γιατί οι περισσότερες ελληνικές διαφημίσεις μπύρας γυρίζονται σε ακρογιαλιές με ντάλα ήλιο ενώ στη βόρεια Ευρώπη την καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες ακόμα και με τσουχτερό κρύο; Γιατί έχουμε γνωστούς στην επαρχεία που φτιάχνουν κρασί και τσίπουρο, αλλά όχι μπύρα; Πρέπει να κάνει αφρό ή όχι; Να πιει κανείς ή να μην πιει όταν βρίσκεται σε δίαιτα; «Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος αρχίζει να αντιμετωπίζει τη μπύρα σαν απεριτίφ που στέκεται μόνο του στο τραπέζι, δεν είναι όλες η γεύσεις της άλλωστε κατάλληλες για να συνοδεύσουν φαγητό. Υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο η μπύρα καταναλώνεται πιο εύκολα το καλοκαίρι γιατί σε ξεδιψάει, η φρέσκια όμως προσφέρει ιδιαίτερη μυρωδιά και γεύση όλο το χρόνο. Αν θες να πιεις κάτι ελαφρύ είναι το ιδανικό ποτό αφού έχει χαμηλό αλκοολικό δείκτη. Ο αφρός είναι θέμα γούστου, η αλήθεια είναι όμως πως κάνοντάς τον στο ποτήρι δημιουργείς ένα φίλτρο που διατηρεί όλες τις οσμές. Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν είναι φυσικό χωρίς συντηρητικά, θα παρατηρήσεις πως δεν θα σε φουσκώσει όπως μια μπύρα του εμπορίου και στην πραγματικότητα δεν παχαίνει, αν σκεφτείς πως το 80% είναι νερό με κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά, συστατικά ωφέλιμα για τον οργανισμό. Για να φτιάξεις καλό κρασί χρειάζεσαι το κατάλληλο έδαφος, ενώ η παρασκευή μπύρας είναι πλέον απλή και διασκεδαστική. Είναι ένας ωραίος και δημιουργικός τρόπος για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας».
Αν θέλεις λοιπόν το επόμενο τραπέζι σου με φίλους να περιλαμβάνει μπύρα φτιαγμένη από τα χεράκια σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις εδώ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου