21 Μαρ 2015

«Εξελίσσοντας την Τοπική Οικονομία για την Υποστήριξη και την Ολοκληρωμένη Ένταξη Ανέργων Στο Νομό Κυκλάδων»​.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων», στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Εξελίσσοντας την Τοπική Οικονομία για την Υποστήριξη και την Ολοκληρωμένη Ένταξη Ανέργων στο Νομό Κυκλάδων» που έχει σαν στόχο την βελτίωση και αύξηση της απασχόλησης και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, για 80 ανέργους ενημερώνει ότι: 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 80 ωφελούμενων, οι οποίοι συμμετέχουν στις δράσεις κατάρτισης, επιμόρφωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και προώθησης στην απασχόληση και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Υποβληθήκαν... 194 αιτήσεις συμμετοχής από τα νησιά Νάξος, Άνδρος, Σύρος, Θήρα οι οποίες αξιολογήθηκαν με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτεί το Σχέδιο και το σύστημα μοριοδότησης της ΑΣ. Έγιναν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να επιτευχθεί το 50% των επιλεγμένων να είναι γυναίκες και το 35% να είναι νέοι κάτω των 25 ετών, όπως προβλέπεται από την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 
Ξεκίνησε η δράση της Συμβουλευτικής για τους 80 ωφελούμενους στα νησιά Σύρο, Νάξο και Άνδρο, η οποία περιλαμβάνει διακριτές δράσεις προς τους ωφελούμενους και προς τους εργοδότες. Η δράση της Συμβουλευτικής υλοποιείται από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου (ΚΕΑ) ΜΚΟ, το οποίο υποστηρίζει 58 ωφελούμενους και από το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων, που υποστηρίζει 22 ωφελούμενους. Η συμβουλευτική διαδικασία αποσκοπεί στην στήριξη και ενδυνάμωση των ωφελουμένων, στην καλλιέργεια και στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων χρήσιμων για την κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση και στην κινητοποίηση και ενδυνάμωση τους ώστε να χαράξουν ρεαλιστικούς και βιώσιμους προσωπικούς στόχους που συνδέονται με την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. 
Παράλληλα με την υλοποίηση των δράσεων Συμβουλευτικής, ξεκινούν από το ΚΕΚ Επίκεντρον Α.Ε. (Κε.Δι.Βι.Μ.2) δυο προγράμματα Κατάρτισης στην Νάξο με αντικείμενο κατάρτισης «Βοηθητικό Προσωπικό Τουριστικών Μονάδων» και «Ίδρυση, Οργάνωση & Διοίκηση Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των ικανοτήτων 45 ωφελούμενων στα συγκεκριμένα πεδία. 
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810-82815 και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης http://www.cycladespartnership.gr. 
Η Πράξη εντάσσεται στη Δράση 7:«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).



Πηγή :http://naxos365.blogspot.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...