Στην έκθεση τροφίμων και ποτών FoodExpo που άνοιξε
τις πύλες της το Σάββατο 14 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo στα
Σπάτα, συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας
φιλοξενήθηκαν 17 παραγωγοί τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων
οι οποίοι εκπροσώπησαν συνολικά δέκα (10) νησιά. Η FoodExpo διοργανώνεται για
δεύτερη χρονιά και απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται για πώληση
χονδρικής αλλά και εξαγωγές, καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης οι συμμετέχοντες
είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις.
Την δική της γαστρονομική νότα έδωσε η Λέσχη
Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Νίκο
Χριστοφόρου, η οποία την Κυριακή 15 Μαρτίου μαγείρεψε με παραδοσιακά τοπικά
προϊόντα, μοναδικά πιάτα του Νοτίου Αιγαίου, καθιστώντας "κοινωνούς"
των γεύσεών τους, τους παρευρισκόμενους εκθέτες και επισκέπτες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας
Ζαννετίδης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τόνισε:
" Ο πρωτογενής Τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για
την τοπική οικονομία μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παρουσία της στις
μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών ενισχύει και στηρίζει τους παραγωγούς
του πρωτογενούς τομέα, δίνοντάς τους την δυνατότητα να κάνουν γνωστά στο
ευρύτερο κοινό τα ιδιαίτερης ποιότητας προϊόντα τους, να εδραιωθούν στη
συνείδηση των καταναλωτών ως μοναδικά προϊόντα και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες
αναπτύσσοντας το δίκτυο πώλησής τους. Με γνώμονα αυτά, αγκαλιάζουμε τους
παραγωγούς μας και την προσπάθεια που τόσα χρόνια έκαναν ο κάθε ένας χωριστά,
και μαζί πια εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα προβολής η οποία ενισχύει και
προωθεί ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα" .
Η έκθεση ολοκληρώθηκε εχτές, σημειώνοντας μεγάλη
προσέλευση επαγγελματιών του χώρου της εστίασης και εμπόρων.
Στην έκθεση από πλευράς Ν. Αιγαίου συμμετείχαν οι :
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων μπύρα "ΝΗΣΟΣ" Τήνος
"ΖΟΖΕΦΙΝΟΣ" ΣΥΡΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ . (ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ) ΡΟΔΟΣ
ΣΥΡΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΑΒΑ Π.Ο.Π ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΟΙΝΟΘΗΚΗ ΕΜΕΡΥ Τριανταφύλλου Νικόλαος Ρόδος Κρασιά •
Ποτά •
ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Αρμακόλα Λουίζα Τήνος
SANTOWINES ΣΤΕΛΑ ΚΑΣΙΩΛΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα, ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ,
ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΔΗΜ ΠΕΤΡΙΔΕΝΑΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα
ΓΑΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ Μέλι & Προϊόντα μελιού
ΤΑ ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΑΔΙ-ΡΟΔΟΥ Ζυμαρικά • Δημητριακά • Όσπρια,
Ζαχαρώδη• Ξηροί Καρποί
ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ Ι.Κ.Ε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΚΕΑ Μέλι &
Προϊόντα μελιού
Βήχος Παναγιώτης Αδάμαντας Μήλος Παγωτά• Γλυκά,
Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες •, Μέλι & Προϊόντα μελιού
Οινοποιητική Λειψων Βαβούλας
Μανώλης Λειψοί Κρασιά • Ποτά •
Αποστάγματα
Κ.Α.Ι.Ρ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΝΝΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΣ Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Β.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΜΑΡΑΚΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ Γαλακτοκομικά
& Τυροκομικά προϊόντα ΝΑΞΟΥ
Dm natural farming Rhodes Κατερίνα Μωραίτη - αρωματικά-φαρμακευτικά
βότανα και έλαια βάσης. ΡΟΔΟΣ
Η 2η FOOD EXPO GREECE η μεγαλύτερη έκθεση για τα Τρόφιμα & Ποτά,
με 500 ελληνικές και 100 ξένες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-16.3 στο
εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Η έκθεση είχε αφενός εξαγωγικό προσανατολισμό και
αφετέρου στόχο να συμβάλει στην
περαιτέρω διείσδυση των επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, φέρνοντάς τες σε
άμεση επαφή με τους δυναμικούς κλάδους της Οργανωμένης Λιανικής, του
Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά
συγκεντρωμένα σε μία έκθεση όλα τα ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών,
συμμετείχαν 500 Έλληνες και 100 ξένοι εκθέτες από τουλάχιστον 39 χώρες, περισσότεροι
από 1.000 διεθνείς επισκέπτες και 250 επιβεβαιωμένοι ξένοι αγοραστές,
ενταγμένοι στο πρόγραμμα Hosted Buyers της FOOD EXPO GREECE, πραγματοποιήθηκαν
περισσότερες από 2.800 b2b συναντήσεις μέσα από το Matchmaking Program, μία
πρωτοποριακή πλατφόρμα για την επίτευξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών, την
έναρξη διεθνών συνεργασιών αλλά και την εξεύρεση νέων εμπορικών συνεργατών,
υπήρξε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ειδικά σχεδιασμένων για τους
επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων & Ποτών, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φοράη
η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας από το Chefs Club Ελλάδος.
Μαζί με τη 2η FOOD EXPO GREECE πργματοποιήθηκε και η 1η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων OENOTELIΑΠηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου