3 Μαΐ 2015

Χωρίς ταχύπλοο το καλοκαίρι μένει η Κίμωλος

Επιστολή σχετικά με την ακύρωση των προγραμματισμένων Ταχυπλόου Flying Cat 3 της Hellenic Seaways, για την καλοκαιρινή περίοδο του 2015, απέστειλε ο δήμαρχος Κιμώλου, κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης. Ο δήμαρχος στην επιστολή του προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία αναφέρει, ότι η πληροφορία της αιφνίδιας και χωρίς προειδοποίηση «εξαφάνισης» του Flying Cat 3 από το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων των πρακτορείων, έφτασε την Παρασκευή 17 Απριλίου. Επιστολή σχετικά με την ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων του Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου, θα πραγματοποιούσε δρομολόγια από Πειραιά προς Μήλο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο, με επιστροφή, από Μάϊο έως Ιούνιου, αλλά και τον Σεπτεμβριο, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ κατά τους ενδιάμεσους θερινούς μήνες καθημερινά.

Ακυρώσεις, παράπονα και διαμαρτυρίες

 Σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, το πρόγραμμα αυτό, είχε αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κιμώλου, αλλά και σε άλλα μέσα και πλατφόρμες κρατήσεων, ενώ από πλευράς των κατοίκων και των επαγγελματικών του νησιού, μέσω της τακτικής επικοινωνίας με το πρώτο λιμάνι, αναμενόταν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως και ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την ακριτική Κίμωλο. Όπως επεσήμανε, η «καθαίρεση» των δρομολογίων του ταχυπλόου, γέμισε την κοινωνία θλίψη, καθώς «γκρέμισε τις εύλογες προσδοκίες και απαξίωσε τις προσπάθειές μας ως Δήμου και ως Κιμωλιατών συνολικά, να βελτιώσουμε την εικόνα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πολύ περισσότερο, την «προσβασιμότητα» του μοναδικού τουριστικού προϊόντος του νησιού μας», ενώ τόνισε, πως λίγες ημέρες μετά την ακύρωση των δρομολογίων, υπήρξαν οι πρώτες ακυρώσεις, παράπονα και φωνές διαμαρτυρίας από τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό και όχι μόνο. Αναφερόμενος στη θεαματική έξοδο του Flying Cat 3 από το λιμάνι της Κιμώλου στο τέλος των θερινών δρομολογίων του πέρσι, ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι από την πλευρά του ο κόσμος έδειξε την ευγνωμοσύνη του, ενώ και η εταιρεία και το πλοίο τίμησαν, με τον δίλεπτο συριγμό, τους κατοίκους της Κιμώλου, γεγονός, που προφανώς δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, να κρατήσει το πλοίο στη γραμμή, τη στιγμή που μαίνεται ο διαρκής «πόλεμος» του επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Τέλος, ο κ. Βεντούρης καταλήγει: Επειδή εκτιμούμε ότι η επίκληση του ατυχούς (και τραγικού) περιστατικού της επισυμβάσης κατά 23.03.2015 πυρκαγιάς στο HighSpeed 5 δεν ευσταθεί ως γενεσιουργός αιτία και ικανή συνθήκη για την αποχώρηση του Flying Cat 3 , από την προαναφερθείσα δρομολογιακή γραμμή. Πολύ περισσότερο, όταν το Flying Cat 3 δρομολογείται πλέον στη γραμμή Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος – Κουφονήσι και απ’όσον τουλάχιστον γνωρίζουμε το High Speed 5 ουδέποτε εκτελούσε την ως άνω γραμμή, ούτως ώστε να ευσταθεί το επιχείρημα ότι το Flying Cat 3 τοποθετήθηκε στη θέση του High Speed 5 Επειδή θεωρούμε ότι η απροειδοποίητη αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη (κατά την άποψή μας) αποχώρηση του Flying Cat 3 από την προαναγγελθείσα εκ μέρους σας εκτέλεση της (στην εισαγωγή της παρούσας) προγραμματισμένης δρομολογιακής γραμμής, δεν συνάδει με το εταιρικό βεληνεκές, την ιστορική διαδρομή και την πρωτοποριακή θέση της εταιρείας σας (καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της Χρονιάς 2014 σύμφωνα με το Greek Shipping Awards 2014)

 Επειδή ενόψει ενάρξεως της τουριστικής περιόδου θα πρέπει να έχουμε μια ασφαλή εικόνα για τις προθέσεις, τις διαθέσεις ή τις δυνατότητές σας σε σχέση με την δρομολόγηση του ίδιου ταχυπλόου πλοίου ή ετέρου αντιστοίχων προδιαγραφών και δυνατοτήτων, εναλλακτικά Επειδή οφείλουμε και είναι καθήκον μας ως Δήμος Κιμώλου, να ενεργήσουμε άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση, διαφορετικά η νήσος Κίμωλος κινδυνεύει να βυθιστεί στην άβυσσο της τουριστικής απαξίωσης και αφάνεια Επειδή η παρούσα επιστολή, ουδόλως συνιστά «δικόγραφο», αλλά απηχεί την δικαιολογημένη κραυγή απελπισίας και απόγνωσης των συμπατριωτών μας Ευελπιστούμε ότι θα τύχει της δέουσας αντιμετώπισης και πάντως αξιώνουμε μια έντιμη, καθαρή και άμεση απάντησή σας, την οποία θεωρούμε ότι τουλάχιστον δικαιούμαστε»

Αιτία η απόσυρση του High-Speed 5

 Στην απάντησή της προς τον Δήμο Κιμώλου, η εταιρεία Hellenic Seaways, αφού ευχαριστεί για την επιστολή, παραδέχεται το γεγονός της τροποποίησης τον δρομολογίων, που αφορά μικρό αριθμό προορισμών, μεταξύ αυτών και η Κίμωλος, ενώ στη συνέχεια παραθέτει τη σειρά ζητημάτων που οδήγησαν «στην εν λόγω δυσάρεστη απόφαση και για την εταιρεία μας». «Όπως ήδη γνωρίζετε, η Hellenic Seaways, ως η πρωτοπόρος εταιρεία της ελληνικής ακτοπλοΐας, έχει τοποθετήσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και την ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Ωστόσο, το ατυχές συμβάν που οδήγησε στην απόσυρση του High-Speed 5 από το στόλο μας, από το τέλος Μαρτίου και για ένα τουλάχιστον έτος, προκάλεσε την αναδιάρθρωση των δρομολογίων.

Ως αποτέλεσμα αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε τον προγραμματισμό μας και να προβούμε σε ανασχεδιασμό κάποιων δρομολογίων – ανάμεσά τους και του FC3 – που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους προορισμούς. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απογοήτευση των κατοίκων της Κιμώλου για την εξέλιξη αυτή και ζητούμε την κατανόησή σας, αντιλαμβανόμενοι κι εσείς με τη σειρά σας ότι η απώλεια του High Speed 5 για φέτος μας υποχρέωσε σε επιλογές που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν μεσα στα σχέδιά μας. Άλλωστε, οι προθέσεις μας, ήταν ξεκάθαρες αφού όπως και εσείς αναφέρετε στην επιστολή σας, η Εταιρεία μας από τριμήνου είχε επίσημα ανακοινώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων για το 2015 το οποίο περιλάμβανε προσεγγίσεις στο νησί σας με το πλοίο μας Flying Cat 3.

 Κύριε Δήμαρχε, θέλουμε να πιστεύουμε πως συμπαρίστασθε στην προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε με επιτυχία τον σκόπελο που λίγο πριν την έναρξη των δρομολογίων βρέθηκε μπροστά μας, έτσι ώστε υγιής και δυνατή, η Hellenic Seaways να επιστρέψει το 2016 πάση δυνάμει, υποστηρίζοντας τις αρχικές της επιλογές

ΠΗΓΗ http://www.koinignomi.gr
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...