16 Μαΐ 2015

Βαρουφάκης: Είναι φοβερό τι μαθαίνει κανένας από την τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γιώργο Αυτιά για όλα όσα ακούγονται κατά διαστήματα, σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους ”
Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 13:59

Με την φράση «είναι φοβερό τι μαθαίνει κανένας από την τηλεόραση», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γιώργο Αυτιά όλα όσα ακούγονται κατά διαστήματα, σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους. 

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και σημείωσε ότι «έχουμε μία διαπραγμάτευση με πάρα πολλά πράγματα, πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να παγιωθεί αν δεν κουμπώσει όλο αυτό μαζί. Και θα κουμπώσει. Η άλλη πλευρά είναι ήξεις αφήξεις. Τη μία μέρα συμφωνεί την άλλη διαφωνεί. Πρέπει να είναι συνολικό. Να το πούμε μαθηματικά; Είναι σαν ένα σύστημα εξισώσεων με πολλούς αγνώστους, πρέπει να λυθούν όλοι οι άγνωστοι μαζί». 

Παράλληλα, ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας για το αν υπάρχει θέμα μισθών και συντάξεων τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όσο υπάρχει η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση οι μισθοί και οι συντάξεις να διακινδυνευτούν για κάτι άλλο. Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ιερά πράγματα». 

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας για την σχέση του με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών τόνισε ότι «πάμε μαζί μία βόλτα στο Παρίσι ή στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες να δεις ποιες είναι οι απόψεις των ξένων;», για να προσθέσει ότι «οι σχέσεις μου με τους υπουργούς Οικονομικών είναι άψογες. Είναι απολύτως δεδομένο ότι σε προσωπικό, επιστημονικό επίπεδο έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Από εκεί και πέρα κανείς δεν θέλει έναν υπουργό Οικονομικών μίας χώρας που έλεγε μέχρι τώρα πάντα ναι να του λέει όχι». 

Δείτε το video:
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...