29 Μαΐ 2015

Καταγραφή των παράνομων καταλυμάτων σε όλη τη χώρα, ξεκινά απο τον ΣΕΤΕ, την 1η Ιουνίου

Αυτορρύθμιση για τα παράνομα καταλύματα, από την 1η Ιουνίου σε καταγραφή των παράνομων καταλυμάτων - Δημιουργία του Ελληνικού All Inclusive - Αναθεώρηση του οδικού χάρτη - Ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης........
Στην Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, στην Συνεδρίαση της 23ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στα σημεία:

- Αυτορρύθμιση για τα παράνομα καταλύματα από 1η Ιουνίου και ελληνικό All Inclusive

Για αυτορρύθμιση στον τομέα, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, βάζοντας στο στόχαστρο τα παράνομα καταλύματα, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα προβλήματα της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής. 

«Το 2014 δημιουργήσαμε περισσότερες από 115.000 νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλαμε κατά περίπου 17% στα συνολικά έσοδα του ΙΚΑ», είπε.

Όμως «το αρνητικό περιβάλλον, η αστάθεια και η παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας, μας κάνουν να αντιδρούμε».

Γι' αυτό «η αυτορρύθμιση σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης λειτουργίας καταλυμάτων ξεκινά άμεσα», καθώς ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με εξωτερικό, ουδέτερο, συνεργάτη, προχωρά από την 1η Ιουνίου σε καταγραφή των παράνομων καταλυμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο να παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές, φάκελοι με όλα τα στοιχεία.

«Θα καλύψουμε όλη την επικράτεια και θα ζητήσουμε την τιμωρία όλων όσοι όχι μόνο παρανομούν, αλλά και δυσφημίζουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού, μικρούς και μεγάλους, που καθημερινά πασχίζουν για να είναι κύριοι της εργασίας τους, κύριοι στις υποχρεώσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.

Στην κατεύθυνση της βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος, επισήμανε τη δημιουργία του ελληνικού All Inclusive «που θα αγκαλιάζει τις ταβέρνες, τα καταστήματα και τα μπαρ των τοπικών κοινωνιών» και «θα πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά με το «βραχιολάκι».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με το ΙΝΣΕΤΕ, σύντομα θα υλοποιηθεί το δεύτερο Voucher για ανέργους νέους στην αγορά εργασίας, ενώ συμπλήρωσε ότι από το πρώτο, από τους 8.000 ωφελούμενους, οι 2.500 παρέμειναν ως εργαζόμενοι με πρόσληψη στις εταιρείες όπου έκαναν την πρακτική τους.

- Αναθεώρηση του οδικού χάρτη

Σημείωσε δε, την αναθεώρηση του οδικού χάρτη, κάνοντας μια αναδιάρθρωση στο σχέδιο του ελληνικού τουρισμού, με πρόσθεση και αφαίρεση κατηγοριών προϊόντων.

- Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Τα επόμενα χρόνια μπορούν να δημιουργηθούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση της εκπαίδευσης με βάση διεθνή πρότυπα. Μαθητεία ποιότητας, που θα δημιουργεί ευκαιρίες εμπειριών και απασχόλησης στους νέους συμπολίτες μας. Πρέπει να αναπτύξουμε την «τουριστική συνείδηση» επενδύοντας ιδιαίτερα στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών και διαδικτυακών εργαλείων.
Ανέδειξε τέλος, την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου, πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ σε επαφή με αντίστοιχους τουριστικούς φορείς των χωρών της ευρωπαϊκής Μεσογείου, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή τουριστική πλατφόρμα, «με την οποία θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δυναμική στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ο νέος φορέας θα ανακοινωθεί στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ τον Οκτώβριο.
NewsRoom mykonosticker.com Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...