22 Μαΐ 2015

Ασφάλιση πλοίων αναψυχής - έκδοση ΔΕ.Κ.Π.Α

Σας γνωρίζουμε ότι με διατάξεις σχετικού νόμου : α) τα πλοία αναψυχής, δηλαδή σκάφη ολικού μήκους άνω των επτά (07) μέτρων ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων και (β) μικρών σκαφών, δηλαδή σκαφών ολικού μήκους έως και επτά (07) μέτρων ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων, ή άλλων θαλασσίων μέσων αναψυχής που θεωρούνται ταχύπλοα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, απαιτείται να είναι ασφαλισμένα προκειμένου να μετακινούνται στη θάλασσα
Επίσης στις διατάξεις του άρθρου 14 του ιδίου νόμου καθορίζονται τα ποσά ασφάλισης ενώ στο άρθρο 55 του ν.4276/2014 ( A' 155) που τροποποιεί το Ν.4256/2014, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, το εύρος του επιβαλλόμενου προστίμου σε περίπτωση ανασφάλιστου σκάφους καθώς και η υποχρέωση του ιδιοκτήτη vα φυλάσσει στο σκάφος το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή πιστοποιητικό ή βεβαίωση εκδοθέντα από ασφαλιστική εταιρεία)
Επιπρόσθετα, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, όπως αυτά ορίζονται στις διατάξεις της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1, δηλαδή κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο μπορεί από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής και το οποίο δεν είναι επαγγελματικό, οφείλει να εφοδιάζεται με Δελτίο Κίνησης Πλοίου Αναψυχής (ΔΕ.Κ.Π.Α.). Το ΔΕ.Κ.Π.Α. χορηγείται από οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή, είναι αορίστου ισχύος και υπόκειται σε ετήσια θεώρηση από τη Λιμενική Αρχή. Το εύρος του επιβαλλόμενου προστίμου σε περίπτωση που το σκάφος δεν έχει εφοδιαστεί με ΔΕ.Κ.Π.Α. είναι το ίδιο με την περίπτωση ανασφάλιστου σκάφους.
Παρακαλούμε για την ευρεία ενημέρωση των μελών των συλλόγων σας προς εκπλήρωση των τασσομένων από την κείμενη νομοθεσία υποχρεώσεων, η μη τήρηση των οποίων δύναται να επιφέρει επιβολή κυρώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες- διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας
Γραφείο Γενικής Αστυνομίας (22810-79672).
Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης
Λ.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...