27 Μαΐ 2015

Κατάληψη στο «Νήσος Μύκονος» από εγκλωβισμένους ναυτεργάτες του «Μυτιλήνη»

Όμηροι στο «Μυτιλήνη» παρέμειναν οι εργάτες του, χωρίς ρεύμα, τροφή και νερό. Αποκλεισμένος ο Άη Στράτης, λόγω επίσχεσης εργασίας. 
Απλήρωτοι ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη» κατέλαβαν το «Νήσος Μύκονος» που έδεσε στο λιμάνι Καρλοβάσου.
Για 15 λεπτά κατελήφθη το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που είχε δέσει την Κυριακή το απόγευμα στο λιμάνι του Καρλοβάσου στη Σάμο από απλήρωτους εργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη» και από το Εργατικό Κέντρο Σάμου.
Το πλοίο εκτελούσε το τακτικό του δρομολόγιο από τον Πειραιά (Πειραιάς - Σύρος - Εύδηλος - Αγ. Κήρυκος - Φούρνοι - Καρλόβασι – Βαθύ) και ομάδα ατόμων το κατέλαβε με πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Οι ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη» είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, αφού από τις 5 Φεβρουαρίου το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σάμου, ενώ από τις 19 του ίδιου μήνα, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ - Σάμος
Σύμφωνα με την καταγγελία των ναυτεργατών, από τη στιγμή που έχει γίνει η επίσχεση εργασίας, βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο πλοίο, το οποίο έχει ξεμείνει από καύσιμα και ως εκ τούτου είναι χωρίς ρεύμα. Επιπλέον, τα τρόφιμα που λαμβάνουν είναι ελάχιστα και δεν έχουν καθαρό νερό. Οι ναυτεργάτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την υγιεινή τους.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ - Σάμος
Να σημειωθεί ότι ακόμα δύο πλοία της εταιρείας NEL Lines βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εκτός του «Μυτιλήνη». Πρόκειται  για τον «Ταξιάρχη» που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Δραπετσώνας και το «Θεόφιλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα και παραμένει στο Λαύριο.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ - Σάμος
Η δήμαρχος του Άγιου Ευστράτιου, Μαρία Κακαλή, μετά τον αποκλεισμό του νησιού, καθώς επρόκειτο για το μοναδικό δρομολόγιο που το εξυπηρετούσε, έστειλε σήμερα επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας του άμεση, κατά το δυνατόν παρέμβαση, για τη λύση του προβλήματος, ενώ στο νησί έχουν ήδη αποφασιστεί κινητοποιήσεις.
antenna.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...