9 Οκτ 2015

Γλιτώνουν μειώσεις στις αποδοχές τους στελέχη ΔΕΚΟ και δήμαρχοι

Σε υψηλά, για την εποχή της κρίσης, μισθολογικά επίπεδα θα συνεχίσουν να διαβιούν ανώτατα στελέχη των ΔΕΚΟ, δήμαρχοι και περιφερειάρχες καθώς οι αποδοχές τους θα εξαιρεθούν από τη μείωση των αποδοχών που σχεδιάζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς Υπουργείων (25% μείωση), με την ταυτόχρονη κατάργηση του αφορολόγητου τους.
Αυτό ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζοντας τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το δημόσιο.
Οι αποδοχές πολλών στελεχών και αιρετών του δημοσίου (περίπου 5.000) έχουν συνδεθεί ποσοστιαία,εδώ και χρόνια, με τις αποδοχές των γενικών γραμματέων Υπουργείων (2.800 ευρώ καθαρά) και οι περικοπές που σχεδιάζονται για τα πολιτικά στελέχη θα οδηγούσαν αυτόματα και σε «μαχαίρι» των αποδοχών τους. Ωστόσο,όπως δήλωσε ο κ.Βερναρδάκης, θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου ώστε να εξαιρεθούν και να μην υπάρξει και σε αυτούς περικοπή των αποδοχών τους.
Οσον αφορά την «προσωπική διαφορά», δηλαδή το μπόνους που απολαμβάνουν σήμερα περίπου 66.000 προνομιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου (εφοριακοί, τελωνειακοί, κλπ), σε αντίθεση με ομοιόβαθμους υπαλλήλων άλλων Υπουργείων που λαμβάνουν πολύ λιγότερα , αυτή θα εξαλειφθεί τα επόμενα χρόνια και έως το 2021, καθώς ανεβαίνοντας βαθμολογικά στην ιεραρχία οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα λαμβάνουν αύξηση στις αποδοχές τους.
Στόχος είναι σταδιακά να εξισωθούν οι μισθοί όλων των υπαλλήλων, που έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία και ειδικότητα, στο Δημόσιο.
Πηγή :http://newpost.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...