6 Οκτ 2015

Η καταστροφή μιας παραλίας…

Είναι μια μεγάλη ιστορία. Που κρατάει χρόνια.
Κάποτε στην Σέριφο υπήρχαν κάποιες ωραίες παραλίες, που σιγά- σιγά τις κατέλαβαν ιδιώτες, μετέθεσαν τα μονοπάτια, μάντρωσαν τις διόδους, αποχαρακτήρισαν τους αιγιαλούς,  χαρακτήρισαν ανεμογενείς τις περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και βίασαν το τοπίο,  την φύση και τις παραλίες ανενόχλητοι, στο νησί που παραθέριζε κι ο Γιωργάκης  Παπανδρέου και ο μόνιμος επισκέπτης του καλοκαιριού,  κύριος Παπακωνσταντίνου- Στικάκης (απ” το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, που κάπου το άφησε, κάπου το “δωσε, δεν θυμάται).
Όλοι αυτοί οι ατιμώρητοι της μνήμης μας είναι ακόμα παρόντες όπως τους ξέβρασε η σαπίλα της μεταπολίτευσης.
Ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά ένας υπουργός περιβάλλοντος μ” αυτή την ασύλληπτη ιστορία. Να μάθει ο Ελληνικός λαός πως μια οικογένεια ξεπερνάει νόμους, εμπόδια, αποφάσεις , τα πάντα και χτίζει μπροστά στα μάτια του καθενός αυτά τα εκτρώματα.  Αυτά που δια γυμνού οφθαλμού τα διακρίνει ο καθένας.
Βοά η Σέριφος.
Η παραλία Βαγιά είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.  Για να την αποχαρακτηρίσουν είπαν ότι ήταν ανεμογενής, ότι η άμμος δηλαδή της παραλίας ερχόταν απ” την Αφρική και καθόταν εκεί και μάλιστα στα σύνορα των κτημάτων που είχαν αγοράσει πριν ανακαλύψουν αυτή την σπάνια λεπτομέρεια.
Και που δεν τρέξαμε.
Φέραμε το ΙΓΜΕ, είπαν ότι ήταν κομπίνα, εν ολίγοις ψέμματα, φωτογραφίσαμε τα ρέματα με τα νερά που χτισαν μέσα οι βιαστές του τοπίου, βρήκαν άκρη στο νομικό τμήμα του υπουργείου να αποσυρθεί το δημόσιο, πήγαμε στον Αλογοσκούφη το σταμάτησε, με πήγαν στα δικαστήρια δήθεν για συκοφάντηση, χασαν όλες τις δίκες και να τώρα μπροστά πάλι η απόφαση του εφετείου, που ύστερα από τόσο αγώνα δικαιώνει τον βιασμό της φύσης.
Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η απόφαση να μην είναι προϊόν χειραγώγησης. Άποψή μου είναι. Σέβομαι τις αποφάσεις του δικαστηρίου αλλά σέβομαι και τα μάτια μου. Σέβομαι και το νου μου και έχω γνώση σε ποια χώρα ζω και τι συμβαίνει.
Κρατάω μέσα μου τα λόγια που θέλω να πω,  τα καταλαβαίνετε.
Αίσχος και ντροπή!  Χτισαν  πρώτα ξενοδοχείο. Να πάει  λοιπόν η πολεοδομία να μετρήσει, είναι τόσα τετραγωνικά για όσα έδωσε αδεια;
Να μας απαντήσει.
Δικαίωμα των Ασλάνογλου να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο την επιβολή των κτισμάτων τους στην παραλία της Βαγιάς.
Το ξέρουν ότι προκαλούν τους κατοίκους,  την φύση,  το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Που είναι αυτές οι γαμημένες υπηρεσίες του δημοσίου,  που πληρώνονται απ”  τους  Έλληνες, για να κάνουν τουμπεκί;
Αν η Αριστερά δεν βάλει τέλος σ” αυτά τα εκτρώματα και δεν παραδώσει την παραλία στον κόσμο , τις παραλίες στους ανθρώπους,  τα μονοπάτια αιώνων στον κόσμο,  το χασαν το παιχνίδι.
Το άδικο που χτίστηκε επί Πασοκ, γιατί πασοκάνθρωποι είναι όλα αυτά τα πρόσωπα  που καταπάτησαν τις παραλίες εκεί, τότε,  αυτή η αριστερά δεν αξίζει μια.
Ο καθένας έχει ένα σημάδι για να καταλάβει αν  μια κυβέρνηση μπορεί και θέλει.
Για μένα η Βαγιά στην Σέριφο είναι το σημάδι.
Περιμένω τον υπουργό να δούμε,  θα βρεθούν οι νόμοι του δικαίου ή θα ζήσουμε με τους νόμους του κάθε έχοντος πρόσβαση σε νομικούς, σε δικαστές, σε πολεοδομίες και στις παντός είδους διεφθαρμένες υπηρεσίες;;
Η δικαιοσύνη  θα κινηθεί ή θα κοτέψουν πάλι;;
Εμπιστεύομαι την κυρία Θάνου. Την καλώ και την παρακαλώ να ερευνήσει το θέμα. Και μια ερώτηση πετάω στο κενό.
Άλλαξε η χώρα ή  ακόμα το ΠΑΣΟΚ της μίζας και της προμήθειας κυβερνάει;
Ναι,  το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί, στην παραλία της Βαγιάς Σερίφου. Αν το ψάχνει η κυρία Γεννηματά εκεί είναι.

Πριν: 
unnamed (6)
unnamed (5)


unnamed (7)







Aρχίζει η καταστροφή:

unnamed unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Το χάλι σήμερα:

unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11)










Πηγή :http://www.altsantiri.gr 

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Και γιατί κόψαμε το όνομα του συντάκτη του άρθρου, εθνικού γελωτοποιού μας Λ.Λ. από τον τίτλο; Ντρεπόμαστε; Μήπως επειδή καταδικάστηκε πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμιση για όσα έλεγε για την Βαγιά και αθωώθηκε μετά από το Εφετείο; Ένα Εφετείο ίσως διαφορετικό από αυτό που τώρα κατηγορεί γιατί δεν του αρέσει μια απόφαση; Γιατί λέει "έχασαν όλες τις δίκες" αφού είναι ψέματα, όπως και τα υπόλοιπα; Γιατί δεν μας λέει πόσους αυθαίρετους ορόφους νομιμοποίησε στα σπίτια του στη Χώρα, (και αλλού, λένε οι κακές γλώσσες) ο άτεγκτος υποστηρικτής της περιβαλλοντικής νομιμότητας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...