14 Οκτ 2015

Προς "καρατόμηση" ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μετά την πρόταση για φυλάκιση των λαθρεπιβατών

διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης.

Μήπως να συλλαμβάνονται και να εκτελούνται επιτόπου; Γιατί δεν μας κρεμάνε και δημόσια;
Μια πρόταση που μπορεί να βρίσκεται ευθυγραμμισμένη με το αυστηρό πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά βρίσκεται εκτός κάθε κοινωνικής συνθήκης που έχει έρθει στα χρόνια του μνημονίου, κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης, προτείνοντας την μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, κατά την διάρκεια της τοποθετήσης του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο.
Εν ολίγοις, ο παραβάτης να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η λαθρεπιβίβαση τιμωρείται μόνο με την επιβολή προστίμου.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε από τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα εισιτήρια των συγκοινωνιών να καταβάλλουν στον Οργανισμό τα ανάλογα ποσά και να ενταθούν οι διώξεις κατά της παραχάραξης των εισιτηρίων.
«Απαντώντας», ωστόσο, στον κ. Δημητριάδη, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προανήγγειλε την καρατόμησή του, εξαιτίας ακριβώς της πρότασής του για αλλαγή του ποινικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο.
 
Ο υπουργός μάλιστα υπαινίχθηκε πως το υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών συμβουλεύει και τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς, όπως είπε, ανάλογη πρόταση του έκαναν και οι λεγόμενοι Θεσμοί.
Πηγή : http://www.alexiptoto.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...