13 Οκτ 2015

Ακριβή μου ιστοσελίδα…

Δαπάνη 18.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για την κατασκευή ιστοσελίδας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου

Ένα ποσό που ξεπερνά τις 22.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) αποφάσισε να δαπανήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κατασκευή ιστοσελίδας για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.
Ένα ιδιαίτερα ακριβό… σπορ φαίνεται πως αποτελεί η κατασκευή ιστοσελίδων, όταν αυτές προορίζονται για κάποιον φορέα του δημοσίου…
Δεκάδες είναι τα αντίστοιχα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα όπου φορείς προχώρησαν στην κατασκευή ιστοσελίδων, δαπανώντας ποσά που προκαλούν… ίλλιγγο, ενώ ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα της Σύρου τους τελευταίους μήνες είναι τα ποσά που δαπανώνται για το τουριστικό πόρταλ.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου αποφασίστηκε η κατασκευή ιστοσελίδας με κόστος 18.000 ευρώ, το οποίο με το ΦΠΑ ξεπερνά τις 22.000 ευρώ, η οποία ανατέθηκε σε εταιρεία στη Ρόδο.
Με μία απλή έρευνα σε εταιρείες που κατασκευάζουν ιστοσελίδες μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι μ” ένα κόστος 2000-3000 ευρώ μπορεί να κατασκευάσει μία υπερσύγχρονη ιστοσελίδα με εξαιρετικές δυνατότητες.
Είναι απορίας άξιο λοιπόν, γιατί οι δημόσιοι φορείς και στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια δαπανούν τέτοια ιλλιγιώδη ποσά για την κατασκευή μίας ιστοσελίδας με πολύ μικρότερο κόστος.
Η περιβόητη περικοπή δαπανών που τόσο ακούμε στα χρόνια της κρίσης, φαίνεται πως εξακολουθεί να αποτελεί μία άγνωστη έννοια σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού δημοσίου…
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο:
Πηγή : http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...