9 Οκτ 2015

Σαντορίνη: Νέα καμπάνια για τη συντήρηση των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου

Μετά την επιτυχία της περυσινής εκδήλωσης συγκέντρωσης πόρων για τη συνέχιση της συντήρησης-αποκατάστασης των τοιχογραφιών που βρίσκονται σε σπαράγματα, μέσα σε αποθήκες...Η ομάδα πρωτοβουλίας, έκανε την πρώτη ενημερωτική συνάντηση παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστασίου- Νικολάου Ζώρζου, επιλέγοντας ως φετινό επίκεντρο των εκδηλώσεων στήριξης το Santorini Arts Factory (SAF) στη Βλυχάδα. Η «Εστία Πύργου» που είχε πρωτοστατήσει και στην περυσινή καμπάνια συμμετέχει ξανά, όπως και εκπρόσωποι των εστιατόρων του νησιού, αρχαιόφιλοι και με την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

Η δομή των εκδηλώσεων, θα περιλαμβάνει εργαστήρια εξοικείωσης τοιχογραφίας και αγγειοπλαστικής για παιδιά και νέους που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2015 στους ειδικούς χώρους του SAF.


Καλλιτέχνες του νησιού, έχουν ήδη δωρίσει έργα τα οποία θα πωληθούν σε σιωπηρή δημοπράτηση, ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις, προσφέρουν δώρα τα οποία θα διατεθούν μέσω λαχειοφόρου αγοράς (κάθε λαχνός κοστίζει 2 ευρώ).  Επίσης στο χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες για το Ακρωτήρι του Καθηγητή και Διευθυντή της Ανασκαφής Χρίστου Ντούμα, από τη δεκαετία του 1960 καθώς και του Άλκη Βολιώτη που έρχεται από το Παρίσι ειδικά για αυτό το σκοπό.

Μουσικοί και συγκροτήματα θα παίζουν ζωντανά όλο το απόγευμα, ενώ  το βράδι θα γίνει ένας χαιρετισμός από τη δημιουργό του SAF κ. Βάνυ Νομικού και η κεντρική ομιλία της βραδιάς από τον Καθηγητή Ντούμα. Το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία από το Γιάννη Πανταζή και τους συνεργάτες του.

Η ομάδα πρωτοβουλίας καλεί όλους τους συλλόγους του νησιού να συμμετάσχουν, τους κατοίκους και επιχειρηματίες να συμβάλλουν στο σκοπό και τους ξενοδόχους να ενημερώσουν τους επισκέπτες για την εκδήλωση και τη σημασία της.

πηγή: santonews.com
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...