27 Δεκ 2015

Έρχονται στις Κυκλάδες οι Σμυρνιοί;

Η επαναφορά των ακτοπλοϊκών εταιρειών σε κερδοφορία αναθέρμανε τα σενάρια για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ο όμιλος «Grimaldi», σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι αυτός που επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της «Hellenic Seaways», που σήμερα ελέγχει το 33,35%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 40% των μετοχών της εταιρείας.
Ο όμιλος «Grimaldi» δείχνει πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τον όμιλο της «ΑΝΕΚ». Αν υλοποιηθούν τα προαναφερόμενα σενάρια, για πρώτη φορά οι δύο ιστορικές ακτοπλοϊκές εταιρείες της Κρήτης θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη. Θα δημιουργηθεί δε ένας τεραστίων διαστάσεων όμιλος που θα ελέγχει πολύ μεγάλο μέρος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών.
Μάλιστα, ο έλεγχος του ομίλου θα βρίσκεται στην Ιταλία κι όχι στην Ελλάδα. Δια μέσου της «Hellenic Seaways», ο όμιλος «Grimaldi» θα βάλει πόδι και στη Μυτιλήνη και πιθανότατα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Τουρκίας- Ελλάδας π.χ. Σμύρνη – Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη και Τσεσμέ – Κυκλάδες – Πειραιάς. Ο νέος χρόνος αναμένεται να φέρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ακτοπλοΐα.
Πηγή :http://cyclades24.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...