11 Δεκ 2015

Υποψηφιότητα για την διεξαγωγή της Συνάντησης των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Μύκονο;

Η Μύκονος εντείνει τις προσπάθειές της για την φιλοξενία του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος στο Αιγαίο το 2016. Η συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου συγκεντρώνει κάθε φθινόπωρο τα βλέμματα όλων των φίλων του πολιτισμού του Αρχιπελάγους. Το ενδιαφέρον για την φιλοξενία του φεστιβάλ στο νησί της Μυκόνου έχει εκφραστεί από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής που με τα Νομικά της Πρόσωπα τον Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης ως αρμόδιος Οργανισμός για θέματα Πολιτισμού αλλά και την ΚΔΕΠΠΑΜ προετοιμάζει την υποψηφιότητα της.
Διήμερη επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη η πρόεδρος των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Μαρία Βενέτη αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. για να εξετάσουν το θέμα.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά του αντιπροέδρου του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Δημήτρη Κοντιζά και της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανδριανής Κουφού με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία εκφράστηκε το ενδιαφέρον και συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρεις. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νίκος Γκέλος όπως και οι σκηνοθέτες της Θ.Ο.Μ.. Πέρρος Κουσαθανάς και Δομίνικος Κουκάς.
Κατά την διάρκεια της παραμονης της στο νησί η κα Βενέτη είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν την σύναντηση. Η αποστολή ξεναγήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ και στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου.
Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και θα συνεχιστούν με σκοπό να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σχετικά με την φιλοξενεία του Φεστιβάλ το φθινόπωρο του 2016. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιανουάριο.
Ικανοποιημένος από την πορεία των συζητήσεων ο Δήμαρχος Μυκόνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση «Σε συνέχεια της δέσμευσης μας η οποία έκφραστηκε με σχετική επιστολή ηδη απο το 2014, ο Δήμος Μυκόνου συντονισμένα με τα Νομικά του Πρόσωπα, προετοιμάζει την υποψήφιοτητα του για να φιλοξενήσει στο νησι μας για το 2016 την συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Σήμερα στο Δημαρχείο διεξοδικά συζητήσαμε τις προϋποθέσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενόψει της Γενικής τους Συνέλευσης τον Ιανουάριο που θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

mykonosdaily.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...