9 Νοε 2013

Ξανά στο προσκήνιο η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά



 
Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, εν’όψει της έλευσης της Τρόικα.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», «Κοκτέιλ» φορολογικών επιβαρύνσεων σχεδιάζει για το 2014 η κυβέρνηση, μέσω της κατάργησης των φορολογικών εκπτώσεων που έχουν απομείνει και των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά και θα αποτυπωθούν στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων αναφέρει η «Ν» εξετάζεται η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων από την επιβολή του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή 23%.
Στο στόχαστρο μπαίνουν – όπως προαναφέραμε- και οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διακινούνται και καταναλώνονται στα νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν από τα επίπεδα του 4,5%, του 9% και του 16% στο 23%, με αποτέλεσμα να αυξηθούν από 6% έως και 18% οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε όλα τα νησιά του ΑιγαίουΠηγή : http://www.alithia.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...