13 Ιουλ 2017

Συνάντηση Σαντορινιού - Μαραγκού για το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού»

Για τις αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού», ενημέρωσε τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο υπουργείο, ο κ. Μαραγκός - σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου - παρουσίασε στον υφυπουργό τις τρεις προτάσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη και χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα. Οι προτάσεις αφορούν στην ανάπτυξη του γεωλογικού τουρισμού, τη δημιουργία γεωλογικού μουσείου και γεωπάρκου, τη λειτουργία μηχανισμού προσέλκυσης επενδύσεων και τη σύνταξη τεσσάρων φακέλων στρατηγικών επενδύσεων στους τομείς του Τουρισμού, της Ενέργειας & Τεχνολογίας, των Κατασκευών & Υποδομών και του Πολιτισμού, καθώς και την κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, «οι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του οράματος και της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και απόδειξη του γεγονότος ότι παρά τον περιορισμό των πόρων - τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από το Εθνικό Σκέλος (ΠΔΕ) - ο Δήμος με σχέδιο, σωστό προγραμματισμό και αποφασιστικότητα έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και δράσεων, ενώ παράλληλα διεκδικεί ό,τι περισσότερο του αναλογεί από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο».
Το δελτίο Τύπου καταλήγει με την επισήμανση ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης και των δύο πλευρών για αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο την προώθηση των ζητημάτων της Σύρου και του νησιωτικού χώρου».
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...