13 Ιουλ 2017

Έρχονται οι νέοι δασικοί χάρτες του υπολοίπου Κυκλάδων

Ανακοίνωση για τους νέους δασικούς χάρτες του υπολοίπου Κυκλάδων εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων.
Σύμφωνα με αυτή, μετά την λήξη των αντιρρήσεων επί του αναρτημένου Δασικού Χάρτη που περιλαμβάνει τα νησιά Σύρο, Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, της δημοτικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Μυκόνου, θα ακολουθήσει η κατάρτιση και ανάρτηση του Δασικού Χάρτη για το υπόλοιπο των νησιών των Κυκλάδων.
Στις προδιαγραφές των νέων δασικών χαρτών υπάρχει η υποχρέωση απεικόνισης όλων των τελεσίδικων διοικητικών πράξεων που η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων έχει εκδώσει, όπως πράξεις χαρακτηρισμού, πληροφοριακά έγγραφα έως 30-4-1981 που θεωρούνται τελεσίδικα, κηρύξεις αναδασωτέων εκτάσεων κ.λπ.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμη, ότι επειδή η σωστή απεικόνιση στους χάρτες παλιών πράξεων με τοπογραφικά διαγράμματα χωρίς γεωαναφορά στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87, απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια εκ μέρους των υπαλλήλων της Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, εντός στενότατων χρονικών περιθωρίων, είναι αμφίβολο ότι θα συμπεριληφθούν όλες.
Έτσι, καλούνται όσοι πολίτες διαθέτουν τελεσίδικες διοικητικές πράξεις της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων και το επιθυμούν, να αποστείλουν εγκαίρως τις συντεταγμένες των κορυφών των ακινήτων τους στο σύστημα ΕΓΣΑ 87, προκειμένου να βοηθηθεί η υπηρεσία στην ορθή και έγκαιρη αποτύπωσή τους και να αποφευχθεί μελλοντική ταλαιπωρία τους, με την υποβολή αντιρρήσεων στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά του υπό ανάρτηση δασικού χάρτη.
Τέλος, οι πολίτες που διαθέτουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για αναγνωρισμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, παρακαλούνται να τις προσκομίσουν προκειμένου να αποτυπωθούν με σωστό χαρακτηρισμό οι ιδιοκτησίες τους στο Δασικό Χάρτη.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22810-85509, 82281.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...