8 Ιαν 2019

Σε δημοπρασία μια ιστορική φωτογραφία της Σίφνου από τον φακό του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν

Μια ιστορική φωτογραφία της Σίφνου από το φακό του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν δημοπρατείται αυτόν τον μήνα με τιμή εκκίνησης τα 26.000 δολάρια. 

 Η φωτογραφία, στο πλαίσιο τις οποία φιγουράρει η υπογραφή του διάσημου Γάλλου φωτογράφου, συμπεριλήφθηκε στην έκθεση «Recent Photographs» του MOMA το 1968. 

 Συνολικά δημοπρατούνται 20 φωτογραφίες οι οποίες λήφθηκαν από τον Μεσοπόλεμο ως και τη δεκαετία του 1960. Η τιμή πώλησης της φωτογραφίας της Σίφνου με χρονολογία το 1961, αναμένεται να «κλειδώσει» ανάμεσα στα 30.000 - 50.000 δολάρια σύμφωνα με εκτιμήσεις.

 Η έναρξη της διαδικτυακής δημοπρασίας από την πλατφόρμα του Artnet πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου. 

«Στα μέσα τις δεκαετίας του 1960 ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν γνώρισε τον τότε επιμελητή φωτογραφίας του MoMA, Τζον Σαρκόφσκι και αποφάσισαν την διεξαγωγή μεγάλης έκθεσης με 150 έργα του καλλιτέχνη και τίτλο 'Recent Photographs' η οποία εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 1968», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας δημοπρασιών.

 Η έκθεση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία και μεταφέρθηκε σε αρκετά μουσεία των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής. Τα είκοσι έργα έχουν εκτυπωθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ως και τη δεκαετία του 1960 και διατίθενται πρώτη φορά προς πώληση. 

 Με πληροφορίες από RobbReport/Artnet 

Πηγή: www.lifo.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...