Η είδηση έρχεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά... "Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά Τήνου, 74χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής".
Και ο κατάλογος χαμένων ψυχών στο Αιγαίο και στις Ελληνικές θάλασσες, μεγαλώνει....
Τις πρώτες 23 ημέρες του μήνα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 23 άνθρωποι Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ την περασμένη Κυριακή, μέσα σε μόλις μια ημέρα, έχασαν τη ζωή τους τρεις λουόμενοι, μια 40χρονη στη Χαλκιδική, μια 63χρονη στη Μαγνησία και ένας 20χρονος στο Πόρτο Ράφτη.
Παράλληλα το 2018 στην Ελλάδα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από πνιγμό καθώς 413 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα έναντι 357 το 2017.
Ιούλιο και Αύγουστο, μεσημέρι, οι περισσότεροι πνιγμοί
Σύμφωνα με περσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 67% των πνιγμών λουομένων συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20 - 24 ετών».
Το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.
Δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες
«Η μισή Ελλάδα χρειάζεται ναυγαγοσώστες και δεν έχει ενώ την ίδια στιγμή καθίσταται πιο πολύπλοκο να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης.
Ζητείται δίπλωμα οδήγησης ταχυπλόου 30 ίππων όταν πουθενά στον κόσμο δεν χρειάζεται δίπλωμα για ταχύπλοα τέτοιας κατηγορίας, ενώ και το ωράριο είναι απαράδεκτο.
Οι ναυαγοσώστες εγκαταλείπουν τα πόστα τους στις 17:30 ενώ οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο» επισημαίνει ο Σπύρος Μητριτσάκης, υπεύθυνος εκπαίδευσης στη Lifeguard Hellas και σύμβουλος ναυαγοσωστικής της ΚΕΔΕ.
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα
Πηγή iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου