28 Ιουν 2019

Ο mister Coffee Republic και φέτος στην Σέριφο

Κωνσταντίνος Δαλακούρας ..Έρχεται στην Σέριφο από το 80 και από τότε την αγάπησε κάθε καλοκαίρι θα ξεκλέψει λίγο χρόνο για να την επισκεφθεί Θυμάμαι την πρώτη φορά που αντίκρισε το κυκλαδίτικο τοπίο έμεινε άναυδος στο μπαλονάκι του σπιτιού μου στην Χώρα μου λέει ρε Μαλάκα που είμαστε στον Άρη ...Εύχομαι να αγοράσει κάνα σπιτάκι στο νησί να γεράσουμε παρέα ...
.
Η ειδική πολυτελής έκδοση "Luxury Shapers - οι οραματιστές της πολυτέλειας" ζήτησε από 72 Opinion Leaders να 'δείξουν' ένα πρόσωπο της ελληνικής επιχειρηματικότητας που τα κατάφερε μέσα στην Κρίση και να γράψουν για αυτό. 

Ο ιδρυτής της Coffee Republic, ειδικός του speciality coffee και μουσικός Κώστας Δαλακούρας είναι η προσωπική μου επιλογή. Οι αφορμές και οι αιτίες πολλές. Ο λόγος ένας: μπίζνες και ήθος μαζί. Κι όμως. ~ <<Ο ιδρυτής της Coffee Republic Sa Κώστας Δαλακούρας δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση επιχειρηματία.

 Μεγαλωμένος στο Αιγάλεω, σμιλεμένος στα Εξάρχεια, σαν ατόφιο παιδί των 80s. Φτώχεια, μπάλα, αλάνες, συναυλίες, κυνηγητό από την αστυνομία, ξέφρενη ζωή. Ντράμερ σε πανκ και σκα συγκροτήματα, εργάστηκε ως σερβιτόρος και μπαρίστα, ενώ με «αρπαχτές» σε σκυλάδικα της επαρχίας έστησε την Coffee Republic το 1995, αφού πρώτα μεσολάβησε ένα λυτρωτικό ταξίδι στην Ινδία. 

Κυκλοφορεί μέχρι σήμερα πάντα με μηχανή. Μελοποίησε τραγούδια πρώτη φορά το 2006, για την παράσταση «Καρδιά με κόκαλα: 

Βίος και πολιτεία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη» και διακρίθηκε με υποψηφιότητα για το Βραβείο Νέου Δημιουργού «Κάρολος Κουν» της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θέατρου και Μουσικής, η οποία πρώτη φορά περιελάβανε έναν μουσικοσυνθέτη σε αυτή την κατηγορία. 

Από τότε έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 25 θεατρικές παραγωγές, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. 

 Στη βιομηχανία του καφέ ο Κώστας Δαλακούρας κατέχει σπάνιους τίτλους παγκόσμιας αναγνώρισης όπως Arabica Q Grader, Espresso Italiano Trainer και κριτής στα ελληνικά πρωτάθληματα Roasting και Aeropress.

 H Coffee Republic αναπτύσσει το πρωτοποριακό project “Cafeistas” που συνίσταται από Coffee Roastery τεχνολογίας αιχμής, Specialty Coffeeshop και πιστοποιημένο SCA Premier Training Campus, όλα κάτω από την ίδια στέγη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη Βιομηχανική ζώνη Περιστερίου. 

Εκεί μπορεί κάποιος, μαζί με τον ψήστη στα ενδότερα του εργοστασίου, να καβουρδίσει τον καφέ που θα αγοράσει, σε μία «Live Coffee Experience». ενώ προσφέρει ακριβές ποικιλίες σε τιμές απλού καφέ για τους εργαζόμενους της περιοχής. 

 Πρωτεργάτης από το 1995 στο κομμάτι του specialty coffee, η Coffee Republic κυριαρχεί στην αγορά γιατί ψυχανεμίζεται τις τάσεις. Στα 90s ήταν το «ethnic», το 2000 ήταν το «gourmet», ενώ προβλέπουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο «customized». Γιατί τα κατάφεραν στη Κρίση;

 Γιατί την αγνόησαν, παραμένοντας πιστοί στις αρχές τους και δεν κατέφυγαν στη λύση του φτηνού προϊόντος και των πρόχειρων συνεργασιών. 

 Η Coffee Republic κατάφερε, με αυτή την εμμονή, να αναπτύξει όχι απλά ένα εμπορικό δίκτυο, αλλά μια κοινότητα. Τα καταστήματα που προμηθεύει με καφέ, τεχνογνωσία και εξοπλισμό είναι ελληνικές αυτόνομες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για την ποιότητα, τη κουλτούρα και την ιδιαίτερη αισθητική.

 Μια επιλογή συνειδητή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες και τις πολυεθνικές του καφέ και τον ανταγωνισμό τους.>>

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...