29 Δεκ 2019

Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ

"Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ αντί να επενδύσει στην εργασιακή ασφάλεια και στο ανθρώπινο δυναμικό, επιλέγει να επενδύσει στον εκφοβισμό, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις. 

Με την απαράδεκτη στάση της τορπιλίζει τις διαδικασίες διαβούλευσης για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) υπονομεύοντας κάθε προοπτική εργασιακής ειρήνης και δικαιοσύνης....... 

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για εφικτές λύσεις, η Διοίκηση του ΟΤΕ δημιουργεί αδιέξοδα. Όσο η αδιαλλαξία της θα παραμένει, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακώνονται με την κοινωνία σύμμαχο". Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων (υπογραφή από τον πρόεδρο Μάρκο Βουτσίνο και τον Γραμματέα, Γιάννη Μπάιλα και με τίτλο της ανακοίνωσης " Στήριξη του Δίκαιου Αγώνα της ΟΜΕ - ΟΤΕ και των εργαζόμενων του ΟΤΕ... 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ αντί να επενδύσει στην εργασιακή ασφάλεια και στο ανθρώπινο δυναμικό, επιλέγει να επενδύσει στον εκφοβισμό, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις.

 Με την απαράδεκτη στάση της τορπιλίζει τις διαδικασίες διαβούλευσης για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) υπονομεύοντας κάθε προοπτική εργασιακής ειρήνης και δικαιοσύνης 

 Σε μια (υπερ)κερδοφόρα εταιρεία, όπου μεταξύ των ετών 2012-18 η παραγωγικότητα των εργαζομένων ανήλθε κατά 55% και το μισθολογικό κόστος υποχώρησε κατά 55%, τα αυτονόητα αιτήματα και οι ρεαλιστικότατες διεκδικήσεις για ΣΣΕ, αυξήσεων και ρήτρας περί μη απόλυσης θεωρούνται αδιανόητα. 

 Οι εργαζόμενοι, το βασικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ, στις δύσκολες στιγμές έβαλαν πλάτη, τώρα που ήρθε η ώρα να λάβουν και αυτοί «μέρισμα» από την παραγόμενη κερδοφορία, η Διοίκηση επιδεικνύει μια πρωτοφανή αναλγησία. 

 Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ στηρίζοντας με κάθε διαθέσιμο μέσο αγώνα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, έναν αγώνα απολύτως δίκαιο και θεμιτό που μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.

 Η καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις πιστοποιεί ότι πρόκειται για δράσεις με επίκεντρο το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ, στόχο τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και σχέδιο τη διασφάλιση μιας διαρκώς βελτιούμενης προοπτικής του ΟΤΕ, μακριά από αλλότριους σκοπούς, χρωματισμό και κομματισμό.

 Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για εφικτές λύσεις, η Διοίκηση του ΟΤΕ δημιουργεί αδιέξοδα. Όσο η αδιαλλαξία της θα παραμένει, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακώνονται με την κοινωνία σύμμαχο".


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...