10 Δεκ 2019

"Μία μέλισσα μέλι ού ποιεί".

Γράφει ο Δημοσθένης Διαμαντής Μελισσοκόμος 
Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σερίφου 

Ξεκινώντας την μελισσοκομία πριν έξι χρόνια και μετακομίζοντας στη Σέριφο πίστεψα πως το νησί είναι ικανό να παράξει μοναδικά μέλια και ασχολήθηκα επίμονα για την ποιοτική παραγωγή αυτών των μελιών,του "Θυμαρίσιου" και της "Άγριας Λεβάντας". 

Η επιβεβαίωση αυτών των προσπαθειών ήρθε με την βράβευση δύο Θυμαρίσιων μελιών με Χρυσό και Αργυρό βραβείο και της Άγριας Λεβάντας με Χάλκινο στον "1ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας".

 Δίπλα μου στο νέο ξεκίνημα ήταν και είναι οι γονείς μου, συγγενείς και η γυναίκα μου, Stavroula Ntakoula χωρίς την στήριξη της οποίας ίσως να μην τα είχα καταφέρει στα σχέδια μου για επαγγελματική ενασχόληση με τη μελισσοκομία στη Σέριφο.

 Ήμουν τυχερός που έγινα μέλος σε έναν Συνεταιρισμό με όραμα, Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Σερίφου που πρόεδρος του ήταν ο Αλέξανδρος Λιβάνιος ο οποίος διεκπεραίωσε το μοναδικό στις Κυκλάδες συνεταιριστικό τυποποιητήριο μελιού στο οποίο συσκευάστηκαν τα μέλια μας και μπόρεσαν να ξεφύγουν από τα όρια της Σερίφου για να γίνουν ευρέως γνωστά . 

Ανέλαβε με ζήλο το τυποποιητήριο και τη λειτουργία του ο νυν πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μιχάλης Μουστάκας με την πολύτιμη βοήθεια του Ηλίας Μητροφάνης. Ευχαριστώ πολυ τους φίλους που με βοήθησαν πολλές φορές και όλους όσοι με αγκάλιασαν στο νησί. 

Συγχαρητήρια στον φίλο καλλιτέχνη-μελισσοκόμο Nikos Kokolakis ,η αγάπη του για τις μέλισσες του χάρισε το Χάλκινο βραβείο για το θυμαρίσιο μέλι του. 

Η Σέριφος κέρδισε τέσσερα βραβεία στις τέσσερις συμμετοχές στο Διαγωνισμό,πρώτο νησί στις διακρίσεις πανελλαδικά, γεγονός που καταδεικνύει της ευοίωνες προοπτικές για το μέλι και την μελισσοκομία στη Σέριφο. 

Αξίζουν επίσης συγχαρητηρίων οι φίλοι και συνάδελφοι Argiris Monobasios ΕΛΕΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ που με τα εξαιρετικά μέλια και την παρουσία τους στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Σερίφου κάναμε όλοι μαζί γνωστή την ανώτερη ποιότητα και γεύση των μελιών του νησιού μας. 

Συνεχίζεται η προσπάθεια με έμπνευση από το αρχαίο ρητό και νέο σύνθημα του Συνεταιρισμού Σερίφου, "Μία μέλισσα μέλι ού ποιεί". 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...