14 Δεκ 2019

Κινητές Ιατρικές Μονάδες & Αθλητιατρική Μοναδα στη Σίφνο

Χωρίς να αφήσουν το Αιγαίο Πέλαγος, στις Δυτικές Κυκλάδες αυτή τη φορά, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) θα ταξιδέψουν στην όμορφη Σίφνο για την 64η αποστολή τους και την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Σε αυτό το ταξίδι, τις ΚΙΜ θα συνοδέψει και η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (ΚΑΜ), της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Τα ιατρεία των ΚΙΜ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, νωρίς το πρωί, και θα εξυπηρετούν το κοινό στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου (Αρτεμώνας) έως και το μεσημέρι της Τρίτης, 17 Δεκεμβρίου. 

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας:

 Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 9:00 – 17:00
 Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 9:00 – 17:00 
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 9:00 – 17:00 
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 9:00 – 12:00 

Δεκατέσσερις (14) ειδικότητες γιατρών θα βρίσκονται στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για να προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες:
 Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία 
Υπέρηχος άνω & κάτω κοιλίας, θυροειδούς & triplex αγγείων 
Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος

 Μέτρηση οστικής πυκνότητας
 Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς -holter ρυθμού 
Πνευμονολογική εξέταση – Σπιρομέτρηση 
Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας) Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος 

Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), 
ορθοπαιδική εξέταση Ενδοστοματική εξέταση παιδιών, ενηλίκων & ηλικιωμένων 
Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, v.Parkinson) 
Χειρουργική εκτίμηση θυροειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών 
Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων 
Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση
 Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης 

Αντίστοιχα, η ΚΑΜ θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο του νησιού, 
Παρασκευή 13 (13:30 – 17:00) και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου (10:00 – 14:00) για να αξιολογήσει δεξιότητες παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, τη σύσταση του σώματος τους, το επίπεδο υδάτωσης και να διασκεδάσουν με έναν αγώνα μπασκετοποδόσφαιρου.

 Μέσα από τα παραπάνω τα παιδιά πέρα από τη διασκέδαση, θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να αποφασίσουν ποια αθλητική δραστηριότητα τους αρέσει περισσότερο. 

Κατά τη διάρκεια παραμονής των ΚΙΜ και της ΚΑΜ στη Σίφνο έχουν προγραμματιστεί ομιλίες γύρω από την άσκηση, την ψυχολογία και τη διατροφή, από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Δημοτικό Σχολείο την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, και στην Αίθουσα Ιδρύματος Πρόκου το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου. 

Πέρα από τις ομιλίες θα υπάρχει και πρακτικό κομμάτι ειδικά απευθυνόμενο στην Τρίτη Ηλικία και τις Ευπαθείς Ομάδες, καθώς και Μάθημα Α’ Βοηθειών που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι. 

 Τα προγράμματα υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.).

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των Κινητών Ιατρικών Μονάδων & της Κινητής Αθλητιατρικής Μονάδας, επισκεφθείτε το www.mmu.gr & το www.sportsexcellence.gr 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...