6 Δεκ 2019

Σέριφος Βαγιά: Η πρώτη smoke-free παραλία της Ελλάδας στα Innovation in Politics Awards

Πρόκειται για Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική, τα οποία από το 2017 συγκεντρώνουν κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας, των μέσων ενημέρωσης και των τεχνών από όλη την Ευρώπη.

Από τα υποβληθέντα σχέδια, παρουσιάστηκαν οι νικητές σε οκτώ κατηγορίες, οι οποίοι επελέγησαν από κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από 1.000 πολίτες από όλη την Ευρώπη. 

 Στη φετινή εκδήλωση και στην κατηγορία της Οικολογίας, συμμετείχε για τη χώρα μας η Σέριφος, για τη δράση που έγινε το καλοκαίρι στην παραλία Βαγιά, σαν η πρώτη παραλία αντικαπνιστών με ειδική ζώνη για τους καπνιστές, η οποία έγινε από φέτος η πρώτη smoke-free παραλία στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και του Δήμου της Σερίφου.

 Η συγκεκριμένη δράση βρισκόταν ανάμεσα στις οκτώ πολιτικές πρακτικές, οι οποίες ξεχώρισαν μεταξύ 80 που εφαρμόστηκαν το 2019 σε όλη την Ευρώπη. 

 Το πρώτο βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία απέσπασε η πόλη Ii στη Φιλανδία, η οποία οδεύει στο να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με τα δημόσια κτήρια να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα παιδιά από τα σχολεία να μετρούν την κατανάλωση νερού, θερμότητας και ηλεκτρισμού. 

 Η μικρή φινλανδική πόλη των περίπου 10.000 κατοίκων παράγει δέκα φορές περισσότερη ενέργεια από ότι καταναλώνει και εξοικονομεί χρήματα, έχοντας επίσης μειώσει τους φόρους. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...