28 Οκτ 2021

ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ Σέριφος, Κυκλάδες

ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ

Σέριφος, Κυκλάδες

Χρήστος Παπαναστασίου / Σεριφιώτικο - Ψαροσύρικο - Ροζακί - Αηδάνι - Ασύρτικο - Τσαμπάτος - Κουντούρα / 2020

Οι ποικιλίες αμπέλου που συναντάμε διάσπαρτες στα οινοπέδια της χώρας μας αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα της μοναδικότητας των ελληνικών κρασιών.

 Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άγνωστες, σχεδόν εξαφανισμένες ποικιλίες από προφυλλοξηρικά αμπέλια μεταξύ 60 και 130 ετών. 

Αρώματα πυρηνόκαρπων και βρεγμένου βότσαλου, ισορροπημένη γεύση, ευχάριστη οξύτητα και επίγευση με νύξεις αλατότητας. Συνολική παραγωγή 1.200 φιάλες.


Μετά από ένα καλοκαίρι που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, οδεύουμε στην καρδιά του φθινοπώρου. Θα το θυμόμαστε ως το καλοκαίρι των μεγάλων αντιθέσεων, μια και η συγκρατημένη αισιοδοξία του εμβολιασμένου πληθυσμού εξελίχθηκε σε ανεμελιά έστω και πρόσκαιρα, ζήσαμε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και περιβαλλοντικές καταστροφές, ενώ η διαδικασία του τρύγου που ξεκίνησε πρώιμα στις περισσότερες περιοχές λόγω υψηλών θερμοκρασιών γεννά μεγάλα ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα της αμπελοκαλλιέργειας στον ευρωπαϊκό Νότο.

 Το σίγουρο είναι ότι από τη σοδειά του 2021 θα δοκιμάσουμε κρασιά που θα μας συναρπάσουν και άλλα που θα μας απογοητεύσουν. Όπως συμβαίνει σε όλες τις κρίσεις, «η μεσαία τάξη οδεύει προς εξαφάνιση». 

 Μπορεί στους περισσότερους η λέξη «φθινόπωρο» να ηχεί μελαγχολικά ‒κατάλοιπα, βλέπετε, από τα σχολικά χρόνια‒, όμως πρόκειται για την εποχή που τα περισσότερα λευκά και ροζέ κρασιά (προερχόμενα από το βόρειο ημισφαίριο) δοκιμάζονται καλύτερα από κάθε άλλη εποχή, μια και βρίσκονται στο ιδανικό χρονικό σημείο μετά την παραγωγή τους. 

Η νέα σεζόν, λοιπόν, ξεκινάει με πέντε προτάσεις περιορισμένης παραγωγής που ξαφνιάζουν ευχάριστα, δίνοντας παράλληλα μεγάλη ευχαρίστηση στις φθινοπωρινές οινοποσίες. 
 Πηγή : https://www.lifo.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...