13 Οκτ 2021

Πρωινή μπόρα στην Σέριφο ..Πως η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα επηρεάσει τις Κυκλάδες video

video -φωτο

Tzina Prokopiou

 https://www.facebook.com/tzina.tzina.5891/videos/918307752439874
Μετά την κακοκαιρία “Αθηνά”, μια νέα κακοκαιρία με το όνομα “Μπάλλος” αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά μέχρι το Σάββατο στο σύνολο της Χώρας.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται στην περιοχή της Ιταλίας, αναμένεται να ακολουθήσει κίνηση ανατολική- νοτιοανατολική, προς το νότιο Ιόνιο.

Με την κίνησή του αυτή και καθώς αναμένεται να έρθει σε επαφή με τα θερμά νερά της κεντρικής Μεσογείου πάνω από τα οποία αναμένεται να μείνει στάσιμο πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, θα οργανωθεί αρκετά καλά και θα βαθύνει καθώς θα εμπλουτίζεται συνεχώς από μεγάλα ποσά υγρασίας πάνω από την θάλασσα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν γύρω από το κέντρο του και σε μεγάλη απόσταση από αυτό ζώνες ισχυρών καταιγίδων οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν σχεδόν στο σύνολό της χώρας με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα στα νότια τμήματα, ωστόσο στα βόρεια θα σημειώσει μεγάλη πτώση και δεν αποκλείεται στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας πάνω από τα 1.500 μ. Υψόμετρο να σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις της σεζόν.

φωτοTzina Prokopiou

Πως θα επηρεάσει η κακοκαιρία τις Κυκλάδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Όσον αφορά στο νομό μας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό με νεφώσεις και τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού να σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Στη συνέχεια, από το μεσημέρι και μετά και καθώς βαδίζουμε προς το βράδυ, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νομού και οι βροχές θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικά και χαλαζοπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία υδροσιφώνων μέσα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, αρχικά εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου μέγιστη. Επιπλέον αυξημένα θα είναι και τα επίπεδα της υγρασίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου καθώς το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προσεγγίσει τη νότια Πελοπόννησο, οι βροχές της Πέμπτης θα συνεχιστούν και τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές στο σύνολο του νομού, οι οποίες τοπικά πιθανόν να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και διάρκεια και να συνοδεύονται από μεγάλη ραγδαιότητα, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Από το απόγευμα και μετά οι βροχές θα συνεχιστούν μεν αλλά με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν πρώτα στα νότια και μέχρι αργά το βράδυ στο σύνολο του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, και δεν αποκλείεται από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το βράδυ να ενισχυθούν πρόσκαιρα και σε πολλές περιοχές να αγγίζουν τα 7 με 8 μποφόρ. Ωστόσο τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των φαινομένων οι ριπές των ανέμων, έστω και πρόσκαιρα μπορεί να αγγίζουν και τα 9 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, αν και ακόμη υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα, υπάρχει πιθανότητα για κάποιες βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης τοπικά μέσα στο νομό, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει, ο καιρός θα βελτιωθεί και θα αρχίσουν τα ανοίγματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση στα 5 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το μεσημέρι και μετά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενούν στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου μέγιστη.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Λόγω διχογνωμίας των προγνωστικών μοντέλων και ακαθόριστης τροχιάς του βαρομετρικού χαμηλού υπάρχει το ενδεχόμενο διαφοροποίησης στην πράξη όσον αφορά στα φαινόμενα, τόσο ως προς την ένταση και διάρκεια, όσο και ως προς τις ώρες έναρξής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο επίσης με βάση κάποια προγνωστικά μοντέλα, ο νομός μας να δεχτεί δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα γι αυτό συνιστάται η δέουσα προσοχή. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη και δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια από τώρα.

Θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση για την πορεία των καιρικών φαινομένων από την ομάδα μας στην περίπτωση που υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Πηγή : https://www.logotypos.gr/pos-

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...