20 Οκτ 2021

Με σύμβολο την «Αφροδίτη της Μήλου» κατά του καρκίνου του μαστού!


Η Αφροδίτη της Μήλου έκανε μαστεκτομή και έγινε παγωτό «για καλό σκοπό». Ένα παγωτατζίδικο στη Βαλένθια της Ισπανίας, το Bayarri, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο παγωτό εμπνευσμένο από την Αφροδίτη της Μήλου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Μια ενέργεια που έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο.

 Με όνομα La Venuseta που, στα ελληνικά, σημαίνει Μικρή Αφροδιτούλα, κυκλοφορεί στην Ισπανία και στόχος είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του να διατεθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα τα έσοδα θα δοθούν στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας του Πανεπιστημίου της Βαλένθια, το INCLIVA, βοηθώντας έτσι εκατομμύρια γυναίκες.Το παγωτό με γεύση φράουλα, λεμόνι, τζίντζερ και ένα μυστικό συστατικό έγινε viral και ανάρπαστο. Χάρη στην επιτυχία του δημιουργήθηκαν και ειδικά μπλουζάκια.



Η γλύπτρια και ιδιοκτήτρια María Jesús González γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς είναι να έρχεσαι αντιμέτωπη με τον καρκίνο και να βλέπεις να αλλάζει τη ζωή σου. Η ίδια μέσα σε έναν χρόνο θεραπεύτηκε και όπως τονίζει με έμφαση έγινε χάρη στην έγκαιρη διάγνωση. Και αυτό είναι και το μήνυμα πρόληψης που θέλει να στείλει προς όλες τις γυναίκες. Επειδή είναι γλύπτρια, ένιωσε πως το project ήταν προσωπική υπόθεση. 

Το υλοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία Rosebud, αρχική ιδέα της οποίας δεν ήταν το παγωτό – άγαλμα, αλλά τα μπλουζάκια. Τελικά, προέκυψε αυτός ο συνδυασμός ρεαλισμού και pop art, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.«Σκέφτηκα την Αφροδίτη της Μήλου ως σύμβολο της κλασικής ομορφιάς.
 


Στην περίπτωσή της, μια ακρωτηριασμένη ομορφιά, καθώς δεν έχει χέρια. Κάτι που, χωρίς αμφιβολία, το καθιστά ένα μοναδικό και εμβληματικό γλυπτό. Με το να αφαιρέσουμε επίσης το ένα στήθος, προσθέσαμε μια εννοιολογική και συμβολική ανατροπή στη φιγούρα. Η La Venuseta κάνει ορατές και δικαιώνει άλλες ομορφιές πέρα από τους κανόνες», δήλωσε. Κάθε κομμάτι κοστίζει 3,5 ευρώ, ενώ αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 10 χιλιάδων ευρώ. Η επιτυχία που ήρθε, ήταν πολύ μεγαλύτερη, φυσικά. 

Πηγή : Σχετικός σύνδεσμοςhttp://www.lavenuseta.es/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...