17 Οκτ 2021

Στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Σερίφου


Στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, με κύριο θέμα την ψηφιακή αναβάθμιση. Ο Δήμος μας είναι παρών, έχοντας πραγματοποιήσει άλματα ψηφιακής μετάβασης.
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλιος Λιβάνιος ....ο λόγος 
.Μια πλατφόρμα μενού, όπου κάθε δήμος θα μπορεί να «ψωνίζει» ψηφιακές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες του, ανακοίνωσε από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερακάκης.

Στο πρόγραμμα αυτό ύψους 90 συν 320 εκατομμυρίων ο κάθε δήμος θα μπορεί να επιλέξει υπηρεσίες προς τους πολίτες όπως Κοινωνικής πολιτικής, απασχόλησης και Υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, Περιβάλλοντος, υποδομών, αγροτικής ανάπτυξης, μεταφορών μεταποίησης εμπορίου τουρισμού, δημοτικής αστυνομίας, εξυπηρέτησης του πολίτη, οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής λειτουργίας, έξυπνο παρκάρισμα, ψηφιακές πλατφόρμες για γονείς και κηδεμόνες, προσχολικής αγωγής, φόρμες διαβούλευσης, συστήματα για την πρόληψη ατυχημάτων και το σημαντικότερο Κυβερνοασφάλειας και πολλά άλλα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερακάκης θα συγκεντρωθεί ένα μωσαϊκό καλών πρακτικών όπως τα Τρίκαλα και έγινε η επιλογή ούτε να αποτελεί ένα κεντρικοποιημένο σύστημα, αλλά ούτε να είναι και τελείως ελεύθερο, διότι και οι δύο αυτές οι επιλογές θα ήταν άστοχες.
Θα διαμορφωθεί ένα μενού τεχνολογικών επιλογών όπου θα μπορούν όλοι οι δήμοι με προκαθορισμένο μπάτζετ να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους συγκεκριμένες λύσει που πιστεύουν ότι αφορούν τους πολίτες τους.

Το μικρότερο ποσό για τον μικρότερο δήμο θα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.
Συνολικά για το πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αντληθούν 90 εκ ευρώ για 16 δήμους πάνω από του100.000 κατοίκων συν τα Τρίκαλα και από το νέο ΕΣΠΑ θα αντληθούν συνολικά 320 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους δήμους.

Ο κ. Πιερακάκης τόνισε ότι για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά για το ΕΣΠΑ υπάρχει η προϋπόθεση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και κάλεσε τους δήμους να αρχίσουν από τώρα να ωριμάζουν προτάσεις. Εθεσε όριο το πρώτο τρίμηνο του 2022 όπου όπως είπε θα βγουν οι προσκλήσεις στον αέρα.

Ο κ. Πιερακάης ζήτησε στενή συνεργασία με τους δήμους καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλές διαδικασίες αλληλεπίδρασης με τους πολίτες που χρειάζονται απλούστευση για να αποσυμφορηθούν και οι υπηρεσίες.
Κάλεσε τους δημάρχους να καταγράψουν αυτές τις διαδικασίες καθώς όπως είπε τα κόστη είναι πάρα πολύ χαμηλά και εύκολα μπορεί να επιτευχθεί.
Τέλος ο κ. Πιερακάκης αναφέρθηκε στο θέμα των ΥΔΟΜ όπου όπως είπε έχει δρομολογηθεί ήδη η ψηφιοποίηση τους όπως και η ψηφιοποίηση κάθε χαρτιού στην δημόσια διοίκηση με 700 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης









Πηγή : https://www.myota.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Γεια σας Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσω email {remy.credit111@gmail.com} με σχετικά χαμηλό επιτόκιο έως 2%; Προσφέρουμε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, δάνειο κατοικίας, αυτόματο δάνειο, φοιτητικό δάνειο, ενοποίηση δανείου e.t.c. Έχουμε ένα δάνειο για εσάς Προσωπικά Δάνεια (Ασφαλή και Μη Ασφαλισμένα) Δάνεια Επιχειρήσεων (Ασφαλή και Μη Ασφαλή) Δάνειο ενοποίησης και πολλά άλλα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου και θα λύσουμε το οικονομικό σας πρόβλημα. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: remy.credit111@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...