12 Οκτ 2021

Κυκλάδες: Αποκαταστάθηκε το λιμάνι της Σικίνου


Σίκινος. Ενα από τα ωραιότερα μικρά (μεγάλα) νησιά των Δυτικών Κυκλάδων... Γνωστό κυρίως για τους "Απονερίστας", τους κατοίκους αλλά και φίλους του νησιού, οι οποίοι στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου αποχαιρετούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τους επισκέπτες αλλά και το καλοκαίρι που φεύγει. Πως; Μα με βουτιά στα... απόνερα ενώ το τελευταίο πλοίο αφήνει το λιμάνι.. Λιμάνι είπαμε ε;

 Και σήμερα έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης του Δημάρχου Βασίλη Μαράκιη ότι ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για τις υποδομές της Σικίνου.

 Πολύ απλά, το κεντρικό λιμάνι ( βρίσκεται στον οικισμό Αλοπρόνοια, στην ανατολική πλευρά του νησιού) αναβαθμίστηκε. Η πιο σωστά αναγεννήθηκε αφήνοντας πίσω του μετά από χρόνια τις ζημιές που είχαν προκληθεί με το πέρασμα του χρόνου... 

 Η αποκατάσταση (ή συντήρηση ή ανάπλαση) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το χεράκι του όπως βλέπετε έβαλε και ο Δήμαρχος...

 Και ο επόμενος στόχος; η αποχέτευση.. 

 Η δημοσίευση του Δημάρχου (με καταγωγή από τη Νάξο) Βασίλη Μαράκη αναφέρει: 

 Φίλες και φίλοι Ακόμα ένας σημαντικός στόχος υλοποιήθηκε. Ακόμα ένα σημαντικό έργο για το νησί μας ολοκληρώθηκε. Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης- συντήρησης- αποκατάστασης του λιμένα του νησιού μας, το οποίο με την πάροδο πολλών χρόνων είχε υποστεί τεράστιες ζημιές-φθορές.

 Η ολοκλήρωση του έργου (με την τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου σε όλη την προβλήτα- πλατεία του λιμανιού )πέρα του ότι ομορφαίνει την είσοδο του νησιού, επιτρέπει την όμαλη και ασφαλή ,αποβίβαση- επιβίβαση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους μηχανικούς του λιμενικού μας ταμείου για τη συνεργασία τους και τη βοήθεια τους στο γραφειοκρατικό κομμάτι.(Μελέτη, διαγωνισμός κλπ) 

 Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με ενέργειες και πόρους του Δήμου Σικίνου. 

 Να είστε όλοι καλά ..
 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...