20 Οκτ 2021

Σύρος: Αναστέλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου


Η πανδημία του κορωνοϊού, εκτός από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, έχει επίσης ως αποτέλεσμα και την σοβαρή αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς τους τελευταίους μήνες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει στα όριά τους, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του logotypos.gr, από αύριο Τετάρτη με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, αναστέλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι ασθενείς από όλες τις Κυκλάδες δεν θα μπορούν να έρχονται στη Σύρο, προκειμένου να υποβληθούν ακόμα και στην πιο απλή χειρουργική επέμβαση. 

 Η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, καθώς το αναισθησιολογικό τμήμα δεν δύναται να καλύψει ταυτόχρονα έκτακτα και τακτικά περιστατικά. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Σύρου υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε παράταση σύνταξης, μη συμμετέχοντας στο αναισθησιολογικό τμήμα, διότι παρέχει τις υπηρεσίες του στο εμβολιαστικό κέντρο. 

 Την ίδια ώρα, μία ακόμη γιατρός βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, που συνεπάγεται ότι δύο αναισθησιολόγοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νοσοκομείο επί 24ωρου βάσεως, με συνεχιζόμενες εφημερίες που ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας, αλλά και το γράμμα του νόμου. 

 Μάλιστα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του logotypos.gr, η μία από τις δύο αναισθησιολόγους έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή της. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο του νομού Κυκλάδων είναι πιθανόν να παραμείνει με μόνο ένα ενεργό αναισθησιολόγο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ενεργοί μέχρι σήμερα αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου κάλυπταν και μέρος των εφημεριών της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο. 

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...