20 Οκτ 2021

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου Πετυχημένη η πρώτη εκδρομή του Συλλόγου


Με μεγάλη χαρά διοργανώθηκε η πρώτη εκδρομή του Συλλόγου Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου στον ιστορικό χώρο του Λαυρίου, του οποίου η μεταλλευτική ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του χωριού μας! 

Η εκδρομή μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής 17/10/21 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής από το 5000 π.Χ. έως τον 6ο αι. μ.Χ. 

Σημαντική θέση στο Μουσείο κατέχουν οι ανάγλυφες πλάκες από τη ζωφόρο του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, στο οποίο είχαμε την τιμή να ξεναγηθούμε από τους κυρίους Νίκο Μπελαβίλα – καθηγητή ΕΜΠ, Γιώργο Δερμάτη – ιστορικό-συγγραφέα και Μάκη Χαδουμέλλη – διευθυντή του τεχνολογικού πάρκου Λαυρίου. Στην αίθουσα "επίπλευση" απολαύσαμε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τα σκηνικά μιας παράστασης” του Γιώργου Βαρθολομαίου & “Διαδρομές στα υπόγεια της Λαυρεωτικής γης” του Χαράλαμπου Κοσμίδη. 



Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου έχει ως στόχο τη διευκόλυνση και ανάπτυξη δράσεων καινοτομίας και πολιτισμού σε μια περιοχή που υπήρξε το λίκνο της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δημιουργήσει ένα νέο συνεργατικό πλαίσιο λειτουργίας που βοηθά στη γέννεση νέων ιδεών, την προστασία και ανάδειξης της περιοχής, με σεβασμό στο παρελθόν της. Στο τέλος της ξενάγησής μας, κατηφορίσαμε στο λιμάνι όπου είδαμε από κοντά την Γαλλική Σκάλα όπου εκτός των άλλων συζητήσαμε και τρόπους διάσωσης της Σκάλας του Μεγάλου Λιβαδίου. 



 Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο μεσημεριανό σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας και σε επόμενες συναντήσεις-δράσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης, η κυρία Βασιλική Πουγκακιώτη – απόφοιτη ΕΜΠ με διπλωματική εργασία για την Σκάλα Μ.Λιβαδίου, καθώς και ο δήμαρχος Σερίφου, κύριος Κώστας Ρεβίνθης. 

 Εις το επανιδείν! 

Πηγή : 

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...