2 Μαΐ 2022

Η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό για χρέη άνω των 100 ευρώ ακόμη και χωρίς προειδοποίηση


Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Business Stories» από περίπου 3.720 παροχές που ήταν προς διακοπή τον φετινό Φεβρουάριο, τον Μάρτιο οι εντολές για διακοπές αυξήθηκαν στις 10.8666, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου προσέγγισαν τις 35000, όπως δημοσιεύει το aftodioikisi.gr. 

 Το 2020 η ΕΥΔΑΠ είχε εκδώσει εντολές διακοπής σε 46.086 παροχές που αντιστοιχούσαν σε 66,2 εκατ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Εταιρεία Ύδρευσης έχει προχωρήσει σε αλλαγή των κριτηρίων βάση των οποίων προχωρεί σε διακοπή του νερού, καθώς οι εντολές γίνονται πλέον οριζόντια για οφειλές άνω των 100 ευρώ και εφόσον υπάρχουν οκτώ ανεξόφλητοι λογαριασμοί. 

 Οι ιδιώτες θα ενημερώνονται πώς έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα διακοπής. Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 3 ή 4 ημερών, τότε η παροχή νερού κόβεται. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΥΔΑΠ σε αυτή την κατηγορία υπόκεινται μόνο όσοι έχουν προσκομίσει τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας. 

Για τους υπόλοιπους η διακοπή γίνεται εντελώς απροειδοποίητα. Εν τω μεταξύ, σταθερά θα παραμείνουν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ για την τρέχουσα χρονιά χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκλειστούν εκ των προτέρων ανατιμήσεις από το 2023Καμία ελπίδα και καμία σωτηρία πια από πουθενά όπως φαίνεται για τους πολίτες, που χτυπιούνται ανελέητα από το σφοδρό κύμα ακρίβειας. 

 Μετά από τις διακοπές ρεύματος, τώρα όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν και οι διακοπές υδροδότησης, αφού στο στόχαστρο μπαίνουν πια και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ.

 Πηγή : https://www.rosa.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...