10 Μαΐ 2022

Κυκλάδες - Φολέγανδρος: Κραυγή αγωνίας για την ακτοπλοϊκή εγκατάλειψη


Φολέγανδρος... Ενα από τα ωραιότερα μικρά νησιά των Κυκλάδων... Μία γαλάζια κουκίδα στο χάρτη της Ελλάδας, η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει μέρος από την τουριστική πίτα, προσπαθώντας όμως να κρατήσει τις ισορροπίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.. Την αποκαλούν και "Μικρή Σαντορίνη¨"... 

Αλλωστε, είναι ένα τσιγάρο δρόμος η απόσταση ανάμεσα στα δύο νησιά. Σε απευθείας προσέγγιση που όμως δεν υπάρχει... Φολέγανδρος, ένα νησί που σου χαρίζει ηρεμία, όμορφα τοπία, καταπληκτικές ακρογιαλιές και κάθε είδους διασκέδαση. Κι όμως η μετάβαση σ' αυτή μοιάζει με Οδύσσεια. 

Στα ενδοκυκλαδικά με την επικείμενη αποδρομολόγηση του Super Jet για ετήσια ακινησία (σ.σ. θα καλυφθεί όπως όλα δείχνουν από το Caldera Vista) την φέρνει σε μειονεκτική θέση εντός του Νομού ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει μία ανοιχτή επιστολή από κάτοικο της Φολεγάνδρου, που αναφέρει ότι Ιούλιο - Αύγουστο, στην κορύφωση δηλαδή της τουριστικής περιόδου, τα ταχύπλοα θα περνούν από .. δίπλα. Κάτι που σημαίνει; Παραμονή στη Μήλο και μετάβαση στο νησί της Φολεγάνδου με άλλο πλοίο. 

Μα είναι δυνατόν; Προφανώς και είναι... 

 Ας δούμε την σχετική αναφορά από τον κο Χρήστο Λύδη μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media 

 "Ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει φέτος με της ακτοπλοΐκες συγκοινωνίες του νησιού μας , έρχεται να προστεθεί στα οποία "Μικρά" πρόβληματα υπήρχαν μέχρι τώρα.! 

 • Η ακτοπλοΐκη εταιρεία Sea Jet , συμφερόντων Μάριου Ηλιόπουλου, σταματάει τα άπευθειας δρομολόγια από τον Πειραιά, τους μήνες Ιουλίου Αυγούστου, ο επιβάτης για να έρθει στο νησί μας , θα πρέπει να πάει στην μήλο, με μεγάλο ταχύπλοο πλοίο της ίδιας εταιρείας και εν συνεχεία να μπει στα μικρότερα Super Jet η Sea Jet 2, δηλαδή ο επιβάτης θα πρέπει να περιμένει 1 - 2 ώρες στην Μήλο, αφού έχει πληρώσει ακτοπλοΐκο εισιτήριο 80 ευρώ, και εν συνεχεία να έρθει στην Φολέγανδρο με άλλο πλοίο ! 

 Το ίδιο θα γίνεται και στο απογευματινό δρομολόγιο για τον Πειραιά, από εδώ στην Μήλο, και από την Μήλο με άλλο πλοίο για τον Πειραιά με την όλη αναμονή, αστάθμητους παράγοντες, καιρικές συνθήκες βλάβες κτλ! 

 • Ένα ταξίδι όνειρο για τον επιβάτη με λίγα λόγια !

 • Η θέση της εταιρείας σε όλο αυτό είναι, ότι το κάνει για να μην ταλαιπωρειτε ο επιβάτης με τα μικρά ταχύπλοα, και έτσι τον πάμε στην Μήλο με ένα μεγαλύτερο! 

 Κάποιες άλλες φωνές μέσα στη εταιρεία, διαδίδουν ότι η προσέγγιση στην Φολέγανδρο εντάσσονται στην κοινωνική πολιτική της εταιρείας, και αν δεν μας αρέσει να ψάξουμε να βρούμε άλλη εταιρία ! 

 • Κοινωνική πολιτική λοιπόν σε ένα νησί που βοήθησε στο να χτιστεί αυτή η εταιρεία, εδώ και 20 πλέον χρόνια !

 • Κοινωνική πολιτική με 80 Ευρώ εισιτήριο, βλάβες καθυστέρησης και τόσα άλλα, όσα έχουμε βιώσει τα 20 αυτά χρόνια ! 

 • Σε ένα νησί με 40 χιλιάδες αφίξεις και 200 με 300 άτομα σε κάθε δρομολόγιο του ταχύπλοοου !

 • Αυτό είναι το ευχαριστώ τους ! • Δεν θέλουμε λοιπόν " Τέτοιες χάρες" από καμία Sea Jet , κυρισεται ανεπιθύμητη η εταιρεία τους και τα ταχύπλοα τους ! 

 • Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να συνταχθουμε Όλοι μαζί, και να μην αφήσουμε κανένα να βάλει ταφόπλακα στην καλύτερη τουριστική σεζόν για το νησί!

 • Εδω και τώρα να βρούμε μια λύση, να σπάσει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός !" 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...