24 Μαΐ 2022

Σαντορίνη: Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης


Ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την ερευνητική – επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ υπό τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σερράο, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του νησιού. 

 Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε θέματα συντονισμού των ενεργειών, στα πλαίσια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης για παροχή επιστημονικής υποστήριξης στο Δήμο κατά την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τη διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για τον χωρικό σχεδιασμό. Υπενθυμίζεται, ότι η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σαντορίνης έχει ήδη ανατεθεί, μετά από διαγωνισμό, από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ ο Δήμος θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και θεσμοθέτησης του. 

 Η συνάντηση αυτή, φέρνει τη Σαντορίνη ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς η ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα καθορίσει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης του νησιού, τις χρήσεις γης, τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα, αλλά και τη χωροθέτηση των μεγάλων έργων υποδομής που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό. 

 Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την συνάντηση «ιδιαίτερα παραγωγική» και τόνισε ότι «η επιστημονική επάρκεια των στελεχών της ερευνητικής ομάδας και ιδιαίτερα του επιστημονικού υπεύθυνου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Σερράου, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα του αποτελέσματος και διασφαλίζουν την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στην εκπόνηση του ΕΠΣ». 

Πηγή : https://cycladesopen.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...