22 Μαΐ 2022

Μαρία Μαυρουδή: «Η βιωσιμότητα κάνει καλό στην τσέπη μας» Ηχητικό


Ποιες είναι οι καλές πρακτικές που ορίζουν ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα βιώσιμο και αειφόρο; Μπορούμε να διατηρούμε την επισκεψιμότητα σε υψηλά επίπεδα ποιοτικά και ποσοτικά και ταυτόχρονα να έχουμε το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα; Κι αν ναι, είναι μεγάλο το κόστος για την μετατροπή μιας επιχείρησης στα σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας και αειφορίας; 

 Αν γυρίσουμε πίσω δεκαετίες θα διαπιστώσουμε πως οι παππούδες μας εφάρμοζαν ένα μοντέλο όπου τίποτα δεν πήγαινε χαμένο.

 Υπολείμματα τροφών για παράδειγμα γίνονταν τροφή για τα ζώα, η κοπριά των ζώων χρησιμοποιούνταν ως λίπασμα κ.ο.κ. Το κέρδος είναι μεγάλο και το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως δεν εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι, ενώ η ρύπανση εκμηδενίζεται. Η Μαρία Μαυρουδή όχι μόνο δεν ξέχασε αυτή την πρακτική, αλλά έφτιαξε το ξενοδοχειακό της κατάλυμα έτσι ώστε να αποτελεί πρότυπο πανευρωπαϊκά και case study της Google.

 Ταυτόχρονα η τοπική οικονομία ενισχύεται, αφού τα τοπικά προϊόντα είναι αυτά που προτιμώνται στην κουζίνα του ξενοδοχείου και ένα μέρος του κέρδους επιστρέφει σε αυτήν χάρις στο πρόγραμμα room2give, που φροντίζει μέσω υποτροφιών να ενισχύει τους νέους να σπουδάσουν και να παραμείνουν την Αστυπάλαια ως δραστήριοι επαγγελματίες.

 Η κ. Μαυρουδή μοιράστηκε μαζί μας τα «μυστικά» βιωσιμότητας και αειφορίας μιλώντας στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» 

Πηγή : https://cycladesopen.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...