Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας με τον οικογενειακό γιατρό Επιμελητή Α’, ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ Αθανάσιο Κοντάρη στην εκπομπή “Στο βάθος κήπος” με την Ειρήνη Προμπονά που μόλις χθες (19/04) παραιτήθηκε από το περιφερειακό ιατρείο Σερίφου όπου υπηρετούσε από το 2018 καθώς πλέον ήταν αδύνατον ν’ ανταπεξέλθει παρ’ όλο το φιλότιμο και τις προσπάθειες που κατέβαλε. Όλα τα στοιχεία τα κατέθεσε με υπόμνημα, μαζί με την παραίτησή του στον υπ. Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη.
“Ο καθένας θα πρέπει να είναι υπόλογος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην κοινωνία μας” θα πει ο κ. Κοντάρης, προσεγγίζοντας το θέμα με ευρεία ματιά “είμαστε όλοι υπόλογοι, εγώ, εσείς, ο καθένας…αυτό είναι ο πυρήνας του προβλήματος” λέει χαρακτηριστικά “η κοινωνία μας περνάει κρίση αξιών”.
Ο Αθανάσιος Κοντάρης αφήνει πίσω του τεράστιο έργο στο νησί, καθώς αναδιαμόρφωσε πλήρως το Περιφερειακό Ιατρείο αντιμετωπίζοντας πλήθος από αντιξοότητες, ενώ ανάμεσα σε άλλα που οργάνωσε ήταν το στήσιμο του πρώτου εμβολιαστικού κέντρου στην Ελλάδα που εμβολίασε υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59, τον Μάρτιο του 2021 μέσα στην πανδημία.
Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου είχε πραγματοποιήσει, έρευνα σε μια προσπάθεια να καταγράψουν ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και τα άλλα νησιά προσπαθώντας να βοηθήσει.
μπορεί να κατανοήσει την νησιωτικότητα και τις ανάγκες της, το υπουργείο Υγείας δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του, τη νησιωτικότητα και την σημαντικότητα των Κυκλάδων σε καμία νομοθεσία και σε καμία προκήρυξη» θα πει ο κ. Κοντάρης μιλώντας στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος»…υπάρχει πλήθος αναγκών που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να φέρει εις πέρας όσο κι αν προσπαθήσει, θα πει ο γιατρός , «η κόπωση φέρνει το λάθος που μπορεί να είναι μοιραίο.
Φανταστείτε τι γίνεται το καλοκαίρι με τους επισκέπτες να φτάνουν τους 8 χιλιάδες πάνω στο νησί και να υπάρχει ένας Οι μόνιμοι κάτοικοι της Σερίφου όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι μεγαλύτερης ηλικίας στην πλειοψηφία τους. και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αν δεν δίνονται κίνητρα ούτε στους γιατρούς για να παραμείνουν στα νησιά; Πως μια οικογένεια να νιώθει ασφάλεια όταν η πολιτεία αγνοεί ακόμα και τα στοιχειώδη; Οι 5-6 αεροδιακομιδές είναι ο μικρότερος αριθμός που μπορεί να προκύψει μέσα στη χρονιά.
Αξίζει ν αναφερθεί πως ο ο κ. Κοντάρης επαναπατρίστηκε το 2018 από την Σουηδία όπου εργαζόταν καθώς ένιωθε υποχρέωση να γυρίσει και προσφέρει στον τόπο του. Όπως μας είπε ο ίδιος ¨τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν ακριβή γνώση που σε άλλα πανεπιστήμια δεν βρίσκεις. Πήγα στη Σουηδία και ήξερα τόσα πράγματα γιατί κόστισα ακριβά στο Ελληνικό Δημόσιο σε σένα, στον παππού, στη γιαγιά από τους φόρους που δίνουν όλοι για να τα μάθω και ήθελα αυτό το κόστος να το γυρίσω πίσω σ’ αυτούς που το πλήρωσαν, αυτό ένιωθα και γύρισα πίσω να προσφέρω”.
Γύρισε πίσω να προσφέρει …σ’ έναν τόπο που έχει κατορθώσει να μας πληγώνει βαθιά δυστυχώς με πολλούς τρόπους. : Για την ιστορία ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το θέμα είπε πως το νησί έχει 1.258 μόνιμους κατοίκους, 1 μόνιμο γιατρό, 2 αγροτικούς ιατρούς και 3 νοσηλευτές και θα ενισχυθεί το καλοκαίρι με επιπλέον προσωπικό.
Τελικά τι έκανε ο κύριος κονταρης; παραιτήθηκε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι βέβαια, έγινε και ο ήρωας, που ήρθε από μία προηγμένη χώρα, σαν την Σουηδία, για να φτιάξει το σύστημα της χώρας μας,...
ΑπάντησηΔιαγραφή