22 Απρ 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας των Γονέων & Κηδεμόνων Κύθνου για τον μη ορισμό εξεταστικού κέντρου


Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων της Κύθνου, για τον μη ορισμό εξεταστικού κέντρου για τις πανελλήνιες εξετάσεις ΓΕ.Λ 2023:

 "Το Υπουργείο Παιδείας με σχετική απόφαση του περί του "Ορισμού Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ. 2023" που εκδόθηκε χτες -μια μόλις μέρα πριν την διάλυση της Βουλής και των υπουργικών σχημάτων ενόψει εκλογών- ανακοινώνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο νησί μας αν και υπάρχουν 13 υποψήφιοι, αριθμός που υπερκαλύπτει τα προαπαιτούμενα κριτήρια. 

 Η απολύτως απαράδεκτη αυτή απόφαση που παραπέμπει τους 13 υποψήφιους της Κύθνου (μεταξύ των οποίων και ενήλικες-εργαζόμενοι) να εξεταστούν σε άλλο νησί, αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση των δικαιωμάτων των Κυθνίων μαθητών και πολιτών για ισότιμη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Αποτελεί εμπαιγμό για τις οικογένειες τους! 

Για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα Β/θμιας της Κύθνου που αριθμεί σήμερα 86 μαθητές. 

 Η συμμετοχή των υποψηφίων της Κύθνου στις εξετάσεις προϋποθέτει έξοδα μετακίνησης , διαμονής, διατροφής, για τους ίδιους και τους κηδεμόνες τους που εκτινάσσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό! 

Δεν είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσουν όλες οι οικογένειες των υποψηφίων να ανταποκριθούν ή αν αυτό θα αποτελέσει λόγο παραίτησής τους. Επιπλέον κάθε οικογένεια θα έχει περαιτέρω οικονομικές απώλειες από την απουσία των γονέων-κηδεμόνων από την εργασία τους για τουλάχιστον 10 ημέρες! 

Είτε οριστεί εξεταστικό κέντρο για τα παιδιά μας στην Κέα είτε στην Σύρο τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια πλοίων από την Κύθνο είναι ελάχιστα! Σπανίζουν θα λέγαμε!

 Η ψυχολογική επιβάρυνση των υποψηφίων μαθητών που στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχολικής τους ζωής θα βρεθούν μακριά από το οικείο σχολικό και οικιακό περιβάλλον τους, μακριά από το υποστηρικτικό πλαίσιο των συγγενών, των φίλων, των καθηγητών τους είναι απλώς ανυπολόγιστη! 

 Τα παιδιά μας αγωνίζονται για το μέλλον τους φοιτώντας σε υποστελεχωμένα σχολεία, χωρίς οργανωμένα ιδιωτικά φροντιστήρια, ξεπερνώντας πολιτισμικές ανισότητες. Επιθυμούν να σπουδάσουν και να επιστρέψουν στην γενέτειρα τους για να την ευεργετήσουν με τις επιστημονικές και επαγγελματικές τους γνώσεις.

 Η τακτική αυτή του Υπουργείου υπονομεύει όχι μόνο το μέλλον των μαθητών μας αλλά και ολόκληρου του νησιού μας.

 Απαιτούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει την ανωτέρω απόφαση και να προχωρήσει στον ορισμό εξεταστικού κέντρου για τις πανελλήνιες εξετάσεις ΓΕ.Λ 2023 και στην Κύθνο. Θα αγωνιστούμε για την διόρθωση αυτής της αδικίας όχι μόνο για λογαριασμό των φετινών υποψηφίων αλλά και για κάθε μελλοντικό υποψήφιο! Δεν θα επιτρέψουμε να παγιωθεί αυτή η τακτική αποκλεισμού των παιδιών μας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση!" 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...