Επιλέχθηκαν τα τέσσερα δώρα τροφίμων και χειροτεχνίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, που θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, στις 27 Απριλίου 2023.
Η επιλογή έγινε μεταξύ 37 δώρων γαστρονομίας από 21 νησιώτισσες και νησιώτες παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε 11 από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών μεταξύ των διεθνών και ευρωπαϊκών Περιφερειών που λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό.
Μέσα από μία μικτή διαδικασία, αφού φέτος για πρώτη φορά, πέραν της κριτικής επιτροπής, η αξιολόγηση βασίστηκε και σε ανοικτή ψηφοφορία κοινού που συγκέντρωσε περισσότερες από 2.000 ψήφους, επιλέχθηκαν τελικά δύο δώρα από τα Δωδεκάνησα και δύο δώρα από τις Κυκλάδες.
Συγκεκριμένα, τα δώρα τροφίμων και χειροτεχνίας, τα οποία θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο στον διαγωνισμό είναι τα ακόλουθα:
- Σοκολάτες ΚΕΑ | KEA Chocolate από τον παραγωγό της Κέας Ανδρέα Μουζάκη (ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ)
- Φυσικό σαπούνι ελαιόλαδου & μαρμάρινο ψάρι από την παραγωγό Σύρου Αργυρένια Παραμάνη (ΦΥΣΙΣ)
- Μελεκούνι Π.Γ.Ε. από τον παραγωγό της Ρόδου “ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε.” (FILEMA RODION)
- OrKos – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ από τον παραγωγό της Κω “ΔΡΟΣΟΣ Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” (LESPERIDES)
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα τέσσερα προϊόντα προκρίνονται στον διεθνή διαγωνισμό γιατί ανταποκρίνονται στον μέγιστο βαθμό σε μία σειρά κριτηρίων, όπως η μοναδικότητά τους, η σύνδεση με τη γαστρονομική περιφέρεια από την οποία προέρχονται, η αυθεντικότητα του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά της συσκευασίας.
Πηγή : https://atlantea.news/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου