4 Απρ 2023

Στα πιο δημοφιλή μέλια των κυκλάδων τα φρύγανα του Σερφιώτη μελισσοκόμου Νίκου Κοκολάκη




φωτο Νικος κοκολάκης 
Με 37 δώρα γαστρονομίας από 21 παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε 11 από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε το κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόκριση στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Τροφίμων (WFGC) του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, στις 26-29 Απριλίου 2023.

Τα παραπάνω δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας έίχαν συγκεντρωθεί στα  Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου αξιολογηθηκαν  από μία κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα όμως οι συμμετοχές  τεθηκαν  και στην κρίση του κοινού, μέσω διαδικτυακής ανοιχτής ψηφοφορίας στη σελίδα www.aggawards.gr.

Δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας από τη Σύρο, τη Ρόδο, τη Φολέγανδρο, τη Σύμη, την Κω, τη Νάξο, την Κάλυμνο, την Κέα, τη Λέρο, τη Σέριφο και την Πάτμο  αξιολογηθηκαν από την κριτική επιτροπή και από το κοινό, ώστε να επιλεγούν τα τέσσερα προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας.

Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας στην Κω, 26-29 Απριλίου 2023

Η Κως θα φιλοξενήσει την παγκόσμια διοργάνωση, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο μικρός τοπικός παραγωγός. Από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη θα βρεθούν εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, χώρες της Μέσης Ανατολής κ.ά., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς. Ο διαγωνισμός θα συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου.

Με τη φιλοξενία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δώρων Γαστρονομίας (WFGC 2023), ο φακός της γαστρονομίας διεθνώς θα στραφεί στην Κω, προσφέροντας στο νησί την ευκαιρία να προβάλει τις τρομερές δυνατότητες γαστρονομίας, πολιτισμού, τεχνών, βιώσιμου τουρισμού και των άλλων τοπικών πόρων που διαθέτει.




Πηγή :
νικος κοκολάκης 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...