27 Απρ 2023

Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Σερίφου


Με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Σερίφου και την αποκατάσταση βλαβών του οδοστρώματος σε τμήμα της οδού προς το Φράγμα, υπογράφηκε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σερίφου και της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Φυλής, και αφορά στη θεώρηση της μελέτης για το έργο. Με αυτό τον τρόπο θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για το νησί των Κυκλάδων.

Ο Δήμος Σερίφου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και για το λόγο αυτό έχει απευθυνθεί στην Αναπτυξιακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Φυλής, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Τεχνικής της Υπηρεσίας και είναι σε θέση να υποστηρίξει το Δήμο Σερίφου στην υλοποίηση του.

Οι απαραίτητες παρεμβάσεις

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος σε τμήμα της υφιστάμενης οδού προς το φράγμα της Σερίφου. Περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, καθώς και εργασίες οδοστρωσίας για την αρτιότερη συμβολή της οδού με το λοιπό οδικό δίκτυο. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν στον καθαρισμό και τη διαμόρφωση τάφρων και στην επένδυσή τους με σκυρόδεμα C12/15 για την καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων στα τμήματα της οδού με έντονη κλίση.

Το προτεινόμενο έργο απαλλάσσεται από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και των βλαβών σε υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό. Η Αναπτυξιακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Φυλής αναλαμβάνει δια των αρμοδίων υπηρεσιών της να ασκήσει το ρόλο της Αναθέτουσας Αρχής και της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) Υπηρεσίας του έργου, τόσο κατά τη διάρκεια της ανάθεσης της σύμβασης σε ανάδοχο, όσο και κατά την παρακολούθηση και διοίκηση της σύμβασης (επίβλεψη του έργου).

Τι αναλαμβάνει ο κάθε συμβαλλόμενος

Αρμόδια για την άσκηση του ρόλου του φορέα υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής, η οποία θα διαθέσει το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα για την άσκηση του ρόλου αυτού (2 ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί για τη σύνταξη και τον έλεγχο των τευχών δημοπράτησης, 1 ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός για την επίβλεψη του έργου και 3 υπάλληλοι για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 θα είναι Μηχανικός).

Ο Δήμος Σερίφου, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος η ανάθεση της σύμβασης και η υλοποίηση του έργου, παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής. Επίσης (όπου απαιτηθεί), ορίζει συγκεκριμένα στελέχη επιφορτισμένα με την υποχρέωση της συνεργασίας με τα στελέχη του 2ου συμβαλλόμενου.

Προϋπολογισμός και διάρκεια σύμβασης

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 74.400 ευρώ ενώ οι λειτουργικές δαπάνες του Φορέα Υλοποίησης ανέρχονται σε 5.208 ευρώ. Η ισχύς της σύμβασης αυτής αρχίζει με την υπογραφή της και διαρκεί μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος τμήματος οδού προς φράγμα Σερίφου». Ενδεικτικά υπολογίζεται ότι η διάρκεια της παρούσας θα ανέλθει στους 12 μήνες από τη σύναψή της. Το χρονοδιάγραμμα αναλύεται ως εξής:

Α) Στάδιο 1: Σύνταξη τευχών δημοπράτησης (1ος μήνας)

Β) Στάδιο 2: Διαδικασία ανάθεσης σύμβασης (2ος - 3ος μήνας)

Γ) Στάδιο 3: Υλοποίηση έργου (4ος-12ος μήνας)

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...