8 Απρ 2024

ΑΝΕΜΟΣ: Επιστρέφει στις Δυτικές Κυκλάδες στις 16 Απριλίου


Φωτο:Τζίνα Προκοπίου 
Το τελευταίο του δρομολόγιο από την Καβάλα με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποίησε στις 7.04.2024 το ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines, το οποίο και αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγια του στις δυτικές Κυκλάδες από τις 16 Απριλίου 2024.
Να θυμίσουμε, ότι το εντυπωσιακό πλοίο της Aegean Sea Lines είχε δρομολογηθεί στην άγονη γραμμή Λαύριο – Αγ. Ευστράτιος – Λήμνος -Καβάλα από τις αρχές Ιανουαρίου 2024 σε αντικατάσταση του AQUA BLUE της Seajets, το οποίο δεν επανήλθε ξανά στη γραμμή, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών της γραμμής.

Τη λύση τότε έδωσε το πλοίο ΑΝΕΜΟΣ, η παρουσία του οποίου όχι μόνο ανακούφισε τα νησιά, αλλά και αναβάθμισε σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σηκώνοντας σημαντικά τον πήχη. Μετά, λοιπόν, από 4 μήνες περίπου, το δημοφιλές ΑΝΕΜΟΣ ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του στο Βόρειο Αιγαίο και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γραμμή του στις Δυτικές Κυκλάδες -ενόψει του καλοκαιριού- όπου ο ανταγωνισμός αναμένεται αδυσώπητος. 

Εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει τη Seajets, αλλά και τη Zante Ferries.Το μεγάλο πλοίο, σε πρώτη φάση, αντικαταστάθηκε από το ταχύπλοο της Hellenic Seaways HSC HELLENIC HIGHSPEED, το οποίο πραγματοποίησε ήδη ταξίδι πιστοποίησης προς τα λιμάνια της γραμμής και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινήσει δρομολόγια μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ταξιδιού.
Φωτο: Τζίνα Προκοπίου 
Εν συνεχεία, πιθανότατα μέσα στο μήνα Μάιο, το HSC HELLENIC HIGHSPEED θα αντικατασταθεί από γνωστό συμβατικό πλοίο της ακτοπλοΐας μας και εφεξής θα επανέλθει η κανονικότητα στα νησιά της γραμμής, αφού θα έχουν πλέον το δικό τους πλοίο.Το πλοίο ΑΝΕΜΟΣ ναυπηγήθηκε στην Φινλανδία το 1980 (Wärtsilä Turku). Έχει χωρητικότητα 16.879gt (2.300 dwt), μήκος 136,11m, πλάτος 24,24m και βύθισμα 6m. Η μεταφορική του ικανότητα είναι για 1.530 επιβάτες και 330 I.X.. Εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές Wärtsilä-Pielstick 12PC2-2V diesel συνολικής ισχύος 17.652 KW και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

Φωτο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Πηγή : https://arxipelagos.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...