16 Απρ 2024

Σέριφος Πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Αντιπολίτευση και Δήμος στην κόντρα για την τουριστική επίτροπή


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ-13/4/24
Στις 13/4/24, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τα θέματα 1ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο υπήρξε ομόφωνη απόφαση, ενώ τα θέματα 4ο και 14ο αποσύρθηκαν από τον κύριο Δήμαρχο.

Για το 2ο θέμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λιβάνιος Στυλιανός αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία να μην δεχτεί η επιτροπή τουρισμού να είναι 11μελής όπως στην προηγούμενη Διοίκηση, αλλά 9μελής.

Από την αντιπολίτευση δέχτηκε μόνο την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Σαραφείδη Κων/νου και κανενός ιδιώτη, παρότι σύμφωνα με το ποσοστό που λάβαμε στις εκλογές δικαιούμαστε να προτείνουμε 3 ιδιώτες μέλη της τουριστικής επιτροπής, μας είπε να κάνουμε αν θέλουμε δική μας πρόταση-γνωρίζοντας ό,τι είχε την πλειοψηφία & άρα δεν είχε νόημα-την οποία υποβάλλαμε προσθέτοντας 2 ιδιώτες στην δική του πρόταση και 2 αναπληρωματικά μέλη τα οποία με προτροπή του απέρριψε η Δημοτική ομάδα της Διοίκησης με πλειοψηφία επτά υπέρ και 5 κατά.
Επίσης, αυτοπροτάθηκε για Πρόεδρος, ενώ την προηγούμενη τετραετία τη συγκάλεσε 4-5 φορές, αντί τουλάχιστον 48 που όφειλε. Κατηγόρησε μάλιστα τα μέλη της προηγούμενης τουριστικής επιτροπής, ό,τι θα μπορούσαν με τα 3/5 να τη συγκαλέσουν και δε χρειαζόταν να το κάνει ο ίδιος, ως Πρόεδρος.

Ξεχνάει ό,τι τα 9 μέλη από τα 11, τα πρότεινε ο ίδιος & τουλάχιστον 3 από αυτά τα ξανά έβαλε στη νέα επιτροπή. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων, δεν έχουν αναδειχθεί από τον φορέα τους(έως την ημέρα της συνεδρίασης)-μέσω ΔΣ-αλλά από τον κο Λιβάνιο. Να σημειώσουμε ό,τι ενώ τα υπόλοιπα μέλη έλαβαν την πρόσκληση στις 8/3ου, στην αντιπολίτευση στάλθηκε στις 2/4ου..
Για το θέμα 10ο ψηφίστηκε με πλειοψηφία πρόστιμο χιλίων ευρώ σε όσους παραβιάζουν το άρθρο 42.6 του κανονισμού αποχέτευσης του Δήμου Σερίφου, με το οποίο απαγορεύεται απόλυτα η χρήση του δημοτικού νερού για πλήρωση πισινών. Επίσης, σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο και ειδικά για πισίνες ενοικιαζομένων δωματίων ή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων αφαιρείται από τον Δήμο Σερίφου η άδεια λειτουργίας τους-κάτι που δε ισχύει-όπως τονίσαμε-καθώς αρμόδιος για την αφαίρεση δεν είναι ο Δήμος, αλλά η εκδούσα αρχή.
Τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτο να επιβάλλονται πρόστιμα τη στιγμή που λόγω των κακών χειρισμών της Διοίκησης τα 5 τελευταία χρόνια δεν έγινε τίποτα για την εξοικονόμηση νερού παρά μόνο για τη κατασπατάλησή του. Επίσης, με ποιο τρόπο και με ποιον διοικητικό μηχανισμό θα επιβάλλεται το εν λόγω πρόστιμο και ποιος θα υποδεικνύει τον παραβάτη. Καταψηφίστηκε το θέμα από την «Σέριφο Δύναμη Συνεργασίας».
Για το 11ο θέμα το ΔΣ αποφάσισε ότι απαγορεύεται η χρήση νερού του Δικτύου ύδρευσης για καθαρισμό βεραντών, πεζοδρομίων και δρόμων με λάστιχο, πλύσιμο αυτοκινήτων με λάστιχο, για πότισμα κήπων και αγροτικών καλλιεργειών σε κτήματα, χώρους, οικήματα. Επίσης, με την ίδια απόφασή του επιβάλει πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ στους δημότες που θα εντοπιστούν για την εν λόγω παράβαση.
Και για αυτό το θέμα θέσαμε το ερώτημα πως θα λειτουργεί ο μηχανισμός επιβολής προστίμων & ποιος θα αποδεικνύει τους παραβάτες, ακούσαμε για φωτογραφίες & λοιπά γραφικά.
Αναρωτηθήκαμε πως θα επιβληθούν πρόστιμα την στιγμή που δεν θα υπάρχει νερό. Σε αυτό το σημείο τονίσαμε ό,τι έρχονται στους δημότες μας λογαριασμοί από το 2008 - 2010 που τους ζητάνε να πληρώσουν ανεξόφλητες οφειλές, τη στιγμή που οι δημότες μας δεν κρατάνε στοιχεία 15 ετών για να αποδείξουν την καταβολή τους & στους λογαριασμούς τους των τελευταίων ετών δεν αναφέρεται καμμία οφειλή. Καταψηφίσαμε το θέμα επιβολής προστίμου & αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση της Αποκεντρωμένης στην οποία έχει προσφύγει σχετικά, συνδημότης μας.
Στο θέμα 13ο καταψηφίσαμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με το αιτιολογικό ότι δεν το είχαμε ψηφίσει αρχικά. Επίσης από το κονδύλι της τροποποίησης περιβαντολογικών χώρων καταφυγίων, τουριστικών σκαφών 19.220,00 αφαιρείται το παραπάνω ποσό ώστε να διατεθεί σε άλλες δαπάνες με αποτέλεσμα η ανανέωση των περιβαντολογικών όρων, να παρατείνεται για το εγγύς μέλλον.
Για την Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας
Ο Επικεφαλής της παράταξης
και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Γκιολές Δημήτρης

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας

Σε ανάρτηση του στο face book o Stelios Livanios Απαντά με νόημα 



Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...