13 Απρ 2024

Κύθνος: μαθητές δημιούργησαν δύο δεκάλεπτες ταινίες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό


Από τις πιο όμορφες δράσεις που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες… Οι μαθητές στην Κύθνο, έπιασαν δουλειά. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους έγραψαν σενάριο και προχώρησαν σε γυρίσματα με θέμα, τι άλλο τον σχολικό εκφοβισμό. Δύο δεκάλεπτες ταινίες είναι έτοιμες…

Ας δούμε την σχετική ενημέρωση μέσα από το Δήμο Κύθνου 

“Τα σχολεία μας, τα παιδιά μας πρωτοπορούν δημιουργικά.
Σε μια περίοδο που ακούμε κάθε μέρα για βία και κακοποιητικές συμπεριφορές, τα παιδιά μας φτιάχνουν ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει μια σειρά από σημαντικές ανθρώπινες αξίες.
Συγκεκριμένα: ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της Κινηματογραφικής ομάδας του Δήμου Κύθνου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ τάξης του Γυμνασίου.
Τα παιδιά κάτω απ’ την καθοδήγηση του Γιάννη του Σπηλιώπουλου δημιούργησαν δύο δεκάλεπτες ταινίες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό με σενάρια που έγραψαν τα ίδια και εγκρίθηκαν από τους δασκάλους και τους καθηγητές.
Οι τίτλοι των ταινιών είναι: “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ” και ”ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ”.
Το ντεκουπάζ και οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν από τον Γιάννη Σπηλιώπουλο. Σειρά έχει τώρα το μοντάζ και στην συνέχεια η προβολή των ταινιών πρώτα στα Θερμιά και μετά σε φεστιβάλ.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δασκάλους των παιδιών καθώς και στους διευθυντές των σχολείων και προφανώς στον Γιάννη τον Σπηλιώπουλο που άοκνα δημιουργεί για τον τόπο μας.
Πηγή : https://naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...