27 Απρ 2024

Ξεκίνησε από τη Σέριφο η δράση "Αφηγήσεις στα Κύματα" με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου


Η δράση "Αφηγήσεις στα Κύματα" με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου, θα πραγματοποιηθεί σε 5 Κυκλαδονήσια. Ξεκίνησα από τη Σέριφο το νησί του γιατρού Θανάση " Athanasios Kontaris και παιδικού φίλου τον οποίον συνάντησα μόλις έφτασα στο νησί. Πόσα χρόνια είχαμε να βρεθούμε , έμοιαζε σαν να ήταν χθές. Ο Θανάσης μετέδωσε την αγάπη του για τη Σέριφο και σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια!

Πρώτη φορά στο νησί σας το πανέμορφο με τις εξαίρετες φίλες του Συλλόγου Σύλλογος Γυναικών Σερίφου Η Ανδρομέδα.
Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας! Την υπέροχη Ναταλία !! Natalia Paraschou Νομίζω πως γνωριζόμαστε χρόνια !!
Την εξαίρετη κ. Isidora Galanou, πρώην Αρχαιοφύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερίφου, Αναπληρώτρια Γραμματέα του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου Η Ανδρομέδα και ιδρυτικό μέλος του συλλλογου από το 2002! Η αγαπητή Ισιδώρα ήταν η οδηγός μου, ξεναγός και αστείρευτη πηγή γνώσεων. Λατρεύει τη Σέριφο και την ιστορία της και πολλές φορές συγκινηθήκαμε οι δυό μας!
Περπατήσαμε απίστευτα και η ίδια επέμενε να με ευχαριστήσει που ενώ ταλαιπωριόταν με ένα επίμονο βήχα τον αψήφησε, συνεχίζοντας!! Οι ώρες που περάσαμε μαζί θα μου μείνουν αξέχαστες. Τα γέλια και μόνο αγαπημένη Ισιδώρα φτάνουν!!
Ευχαριστώ από καρδιάς το Kalami Suites, στο Λιβάδι Σερίφου και την κ. ΜαρίαΛιβανίου για την φιλοξενία, την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Σερίφου και τη διοργάνωση του προγράμματός μου. Η αγαπητή Μαρία πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου Η Ανδρομέδα, Καλοσυνάτη και πάντα πρόθυμη συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμονή μου!
Ο κήπος του συγκροτήματος έχει χώρο μελέτης με βιβλιοθήκη μες το πράσινο και τις αγριολεβάντες!! Μοναδική θέα και εμπειρία!!
Εις το επανειδείν μιας και έχουμε πολύ δουλειά μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Σερίφου Η Ανδρομέδα, με καταγραφές που αφορούν την Πολιτιστική παράδοση του νησιού.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας! Ναστε πάντα καλά!!

Από την αγαπημένη Σέριφο το νησί των Δυτικών Κυκλάδων την Πέμπτη 25/4/2024 πραγματοποιήθηκε η δράση "Αφηγήσεις στα Κύματα", με την υποστήριξη του ιδρύματος Ίδρυμα Ιωάννου Φ Κωστοπούλου / The J F Costopoulos Foundation, η οποία τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Κιμώλου Δήμος Κιμώλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου Δήμος Σερίφου!
Η δράση μας δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την συμβολή των γυναικών ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ "Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" . Μοιράστηκαν Δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου μας "Ένας μικρός Κιμωλίστας" Κιμωλίστες- Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου & #weavingwavespublications

👧🙆‍♂️

Συζητήσαμε με τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου από τα παιχνιδιάρικα πρωτάκια μέχρι τα παιδιά της ΣΤ τάξης για την Κίμωλο το σμαραγδένιο νησί μας, τους ανθρώπους της, γνωρίσαμε την Πολύαιγο και τις ομορφιές της!
Ήταν μια μοναδική εμπειρία να ακούω από τα πρωτάκια για το ταξίδι τους στην Κίμωλο με την Παντόφλα, τις παραλίες οτυ νησιού και το Κάστρο!
Τα παιδιά εκστασιάστηκαν με το βίντεο του Cine Καλησπερίτη και τα πλάνα από τις βραδινές προβολές στις παραλίες του νησιού!
🫶🏡
Ευχαριστώ από καρδιάς τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου, κ. Κέλυ Αδαμίδου το ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ και τους εκπαιδευτικούς:
Α’ Τάξη: Καλογιάννη Σοφία, Β΄Τάξη: Κονταξή Μαρία- Ελένη, Γ’ Τάξη: Αθανασούλη Αθανασία
Δ’ Τάξη: Χατζηχρήστου Μαρία, Ε’ Τάξη: Αντώνης Δημήτριος, Στ’ Τάξη: Παχή Βασιλική , Παράλληλη Στήριξη: Ζαχούλη Μιχαέλα Πλιόγκα Μαρία, για την συμβολή τους! https://blogs.sch.gr/dimserif/sch-etos-2023-24/
💞💖🖼🖼

Πολλά ευχαριστώ στην αγαπημένη ζωγράφο κια φίλη εθελόντρια των Κιμωλιστών Eleni Teknopoulou, η οποία συνομίλησε με τα παιδάκια των Α, Β & Γ τάξεων, για το πόσο σημαντικό είναι να ζωγραφίζουμε, πως η ίδια εμπνέεται από το θαλάσσιο πλούτο και τις γοργόνες, την αγάπη της για την Κίμωλο, τις Βάρκες Βιβλιοθήκες
⛵️
(Ανοιχτές Βιβλιοθήκες Κιμώλου), που έχει φιλοτεχνήσει και τα βιβλία!
🌊🌊
🎨🖌🖍

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ζωγράφισαν τα ζωάκια οριγκάμι που είχα ετοιμάσει, δελφινάκια, καβουράκια και βρατραχάκια το "Σερίφιο Βάτραχο" από το μύθο του Περσέα!
Υπόσχομαι πως θα σας ξανασυναντήσω και θα συνεχίσουμε να αφηγούμαστε ιστορίες που τα παιδάκια έχουν ακούσει από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας πως θα διασωθούν οι παραδόσεις και τα Κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά της Σερίφου.
Πηγή : 

Αγαθή Ρόδη 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...