9 Απρ 2024

Συνολική αναβάθμιση της ύδρευσης στη Φολέγανδρο


Σημαντική απόφαση, η οποία σφραγίζει την εκκίνηση σημαντικών έργων για την ύδρευση της Φολεγάνδρου, πάρθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Φολεγάνδρου και του Αναπτυξιακού

Οργανισμού ΘΗΡΑ – Σ.Α.Φ.Ι. Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α., για την υλοποίηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου. Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 25.212,30 ευρώ και ο προϋπολογισμός της ενταγμένης πράξης ανέρχεται στο ποσό του 1.317.244,60 ευρώ.

Τα βασικά στοιχεία της σύμβασης

Το έργο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Φολεγάνδρου», αφορά σε έργα βασικών υποδομών ύδρευσης που στοχεύουν στην παραγωγή, αποθήκευση και διανομή, κατάλληλου προς πόση, ύδατος και περιλαμβάνει τα εξής πέντε κύρια Υποέργα:

  • Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Χώρας Νήσου Φολεγάνδρου

  • Μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 m3/d στη Χώρα της νήσου Φολεγάνδρου

  • Δεξαμενή Ύδρευσης οικισμού Χώρας Φολεγάνδρου

  • Βασικός μελετητής

  • Διοικητικό κόστος Φορέα Διαχείρισης

Υποέργο 1: Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Χώρας Νήσου Φολεγάνδρου

Το έργο αφορά στην τοποθέτηση 3.170,00 m αγωγών στο εσωτερικό δίκτυο της Χώρας Φολεγάνδρου, καθώς και στην τοποθέτηση δικλείδων απομόνωσης του δικτύου, δικλείδων εκκένωσης και αεραεξαγωγών, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και η κατασκευή 2 νέων πυροσβεστικών κρουνών (διπλού στομίου). Το συγκεκριμένο υποέργο, σε συνέργεια με τα άλλα κύρια τεχνικά υποέργα, αποσκοπεί στον πλήρη εξορθολογισμό της διαχείρισης του πόσιμου ύδατος για την ύδρευση του Οικισμού της Χώρας, αντιμετωπίζοντας τα υφιστάμενα προβλήματα βλαβών – διαρροών. Επιπρόσθετα, στο υποέργο 1 και με σκοπό τον εντοπισμό αφανών διαρροών νερού σε δίκτυα ύδρευσης περιλαμβάνεται η προμήθεια ηλεκτρονικού οργάνου εντοπισμού με ενσωματωμένο σύστημα γεωγραφικής θέσης (GPS) και ασύρματης επικοινωνίας (BLUETOOTH), με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα για τον σωστό και απρόσκοπτο έλεγχο του δικτύου, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν υπόνοιες διαρροών.

Υποέργο 2: Μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 m3/d στη Χώρα της νήσου Φολεγάνδρου

Το υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την πλήρη αξιοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης στη Χώρα της Φολεγάνδρου δυναμικότητας 600 m3/d. Πιο συγκεκριμένα, το ανωτέρω υποέργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

• Ανόρυξη νέας γεώτρησης για την τροφοδοσία της μονάδας αφαλάτωσης και εγκατάσταση υποβρύχιου ανοξείδωτου αντλητικού συγκροτήματος στη νέα γεώτρηση.

• Εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου των έργων αφαλάτωσης Φολεγάνδρου και την κατασκευή οικίσκου για τη στέγαση του νέου αντλητικού συγκροτήματος.

• Καταθλιπτικό Αγωγό Προσαγωγής συνολικού μήκους 3.460,00 m για τη μεταφορά του υδρευτικού νερού από τη Μονάδα Αφαλάτωσης έως την υφιστάμενη Δεξαμενή Ύδρευσης Χώρας Φολεγάνδρου πλησίον του ελικοδρομίου και ως τη νέα Δεξαμενή Ύδρευσης (Υποέργο 3) η οποία θα κατασκευαστεί παραπλεύρως της υφιστάμενης δεξαμενής. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η εγκατάσταση τριών αντλητικών συγκροτημάτων κατάθλιψης για την προσαγωγή του υδρευτικού ύδατος.


Υποέργο 3: Δεξαμενή Ύδρευσης οικισμού Χώρας Φολεγάνδρου

Το υποέργο 3 αφορά στην κατασκευή νέας Δεξαμενής ύδρευσης ωφέλιμης χωρητικότητας 1.000,00 m3, παραπλεύρως της υφιστάμενης δεξαμενής ύδρευσης που βρίσκεται πλησίον του ελικοδρομίου. Στη νέα δεξαμενή θα αποθηκεύεται το επεξεργασμένο από τη μονάδα αφαλάτωσης νερό, με σκοπό την τροφοδότηση του οικισμού της Χώρας Φολεγάνδρου με κατάλληλο για πόση νερό.

Υποέργο 4: Βασικός μελετητής

Το υποέργο 4 αφορά στην κάλυψη του κόστους του βασικού μελετητή, ο οποίος μετέχει υποχρεωτικά ως τεχνικός σύμβουλος – μελετητής κατά την εκτέλεση των δημοσίων έργων.

Υποέργο 5: Διοικητικό κόστος Φορέα Διαχείρισης

Το υποέργο 5 αφορά στην κάλυψη του Διοικητικού κόστους του Φορέα στον οποίο ανατίθενται, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, οι υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης του έργου.

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...