4 Απρ 2024

Μύκονος: Βοθρολύματα ξεχείλισαν στον Ορνό video

Αύγουστος 2023: Τα βοθρολύματα γέμισαν το γιαλό από την μπάγκα των ψαράδων μέχρι το Δημαρχείο, εισχώρησαν ακόμα και στα τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων. Το πρόβλημα που εντοπίζεται σε πολλές περιοχές της Μυκόνου. [Myconosdaily]
Η υπερβολική δόμηση στο νησί έχει ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του δικτύου αποχέτευσης με τα προβλήματα στο σύστημα να είναι πλέον όλο και πιο συχνά.

Πριν ακόμα αρχίσει η τουριστική σεζόν, τα φρεάτια στον Ορνό ξεχείλισαν. Τα λύματα γέμισαν τον δρόμο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες κατοίκων που καταδεικνύουν τη διαρροή λυμάτων στη θάλασσα.Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μύκονος έρχεται αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού και το περασμένο καλοκαίρι, στα μέσα της τουριστικής περιόδου, είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό στην πρωτεύουσα του νησιού με τα αστικά μη επεξεργασμένα απόβλητα να καταλήγουν στα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών επιχειρήσεων, στον αιγιαλό και από εκεί στη θάλασσα.

Δίπλα στις ξαπλώστρες έσπασε το δίκτυο αποχέτευσης στον Πλατύ Γιαλό. [protothema.gr]
Λίγο πιο παλιά, το 2021, ολόκληρο το σύστημα ύδρευσης-αποχέτευσης του νησιού κατέρρευσε λόγω βλάβης των αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτα έσπασε ο αγωγός στον Ορνό, στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα στο δίκτυο της Μεγάλης Άμμου, και τέλος έσπασε και ο αγωγός στον Πλατύ Γιαλό δημιουργώντας βλάβη στο κεντρικό δίκτυο.

Με εντολή του Λιμεναρχείου Μυκόνου, οι ναυαγοσώστες ύψωσαν κόκκινη σημαία μόνο στον Πλατύ Γιαλό απαγορεύοντας το κολύμπι στη συγκεκριμένη πλαζ. Οι αρμόδιοι απέδωσαν τότε τη ζημιά στην υπερφόρτωση του δικτύου αποχέτευσης λόγω υπερβολικής δόμησης.Στον Ορνό είχαν πλημμυρίσει μέχρι και δωμάτια γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου. Οι τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καταλύματα κοντά στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα και να μεταφερθούν σε άλλα ξενοδοχεία.
Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...