5 Απρ 2024

Σαντορίνη: Ξεκίνησε η απομάκρυνση παράνομων πινακίδων από τον Αθηνιό video


Νέα όψη αποκτά το λιμάνι του Αθηνιού, καθώς συνεργείο του Δήμου Θήρας υπό τον γενικό συντονισμό του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Ρούσσου ξεκίνησε να απομακρύνει σήμερα (4/4) το πρωί τις παράνομες πινακίδες από επιχειρήσεις της περιοχής. Είχε προηγηθεί σχετική εισαγγελική παραγγελία πριν λίγες ημέρες για αποκατάσταση της νομιμότητας στο λιμάνι του Αθηνιού και λήψη ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή (3/4) έκτακτη συνεδρίασή του διά περιφοράς.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό, κατόπιν αυτοψιών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θήρας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν αυθαίρετες τοποθετήσεις επιτοίχιων επιγραφών και διαφημιστικών πινακίδων σε επιχειρήσεις, είχαν επιβληθεί πρόστιμα στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνταν επιπλέον να απομακρύνουν τις παράνομες κατασκευές.Για τη σημερινή επιχείρηση απομάκρυνσης όσων πινακίδων δεν είχαν ήδη αφαιρεθεί από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, επιστρατεύτηκαν από ένα γερανοφόρο και ένα καλαθοφόρο όχημα του Δήμου καθώς και ένα μεγαλύτερο ιδιωτικό γερανοφόρο. Η επιχείρηση έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ εκτός του Αντιδημάρχου Γιάννη Ρούσσου, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ιάκωβος Λιγνός και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Νομικού.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα απομακρυνθούν και οι τελευταίες παράνομες πινακίδες.Εδώ και χρόνια, η περίπτωση του Αθηνιού ήταν μια εξόφθαλμη και κατάφωρη παραβίαση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου Θήρας για τις διαφημιστικές επιγραφές των καταστημάτων. Δεν είναι όμως και η μοναδική στο νησί, αφού ανάλογες “παραφωνίες” εντοπίζονται εύκολα και σε άλλες περιοχές. Ελπίζουμε ότι αφού έγινε η αρχή με τον Αθηνιό, θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον και ανάλογη συνέχεια. Δήμος και επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, χωρίς να χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία.

Πηγή : https://atlantea.news/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...