10 Απρ 2024

Ωκεανογράφηση με το XPLORE BLUE για τους μαθητές της Σίφνου


Μία από τις πολλές δράσεις που οργανώνει στο νησί μας η Axion Hellas κατά την επίσκεψή της από τις 12 έως τις 14 Απριλίου είναι η ωκεανογράφηση με το XPLORE BLUE, αναφέρει η δήμαρχος Μαρία Ναδάλη. 

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ & της ΣΤ΄ Δημοτικού με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν με ένα εξιδεικευμένο σκάφος (μίνι ωκεανογραφικό σταθμό) σε ένα κόλπο κοντινό που θα λειτουργεί με τη βιωματική συμμετοχή των επισκεπτών, αξιοποιώντας τεχνολογίες, εμπειρίες και την επιστήμη.

Με τον τρόπο αυτό όλοι γίνονται BLUE XPLORERS και μαθαίνουν βιωματικά για τη θάλασσα, συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία της.

Η εμπειρία με το Xplore Blue μπορεί να είναι διάρκειας 1 ώρας σαν εισαγωγική εμπειρία.

Η εμπειρία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα “Missions” όπως ενδεικτικά – Καταγραφή βυθού με τη χρήση SONAR – Καταγραφή – αναγνώριση βιοποικιλότητας (χλωρίδας – πανίδας) με τη χρήση υποβρύχιου ROV – Μετρήσεις δεικτών υγείας θαλάσσιου περιβάλλοντος με τη χρήση του ειδικού sensor pack – Υποβρύχια ηχογράφηση και καταγραφή ήχων – Καθαρισμό βυθού ή παραλίας – Συγκέντρωση – καταγραφή μικροπλαστικών κ.ά.

Πηγή : https://www.otavoice.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...