23 Μαΐ 2024

Κανάρια: Εικόνα από ένα δυστοπικό μέλλον


Τα άλλοτε «τυχερά νησιά» του Ατλαντικού –«islas afortunadas»– βρίσκονται αντιμέτωπα με μια άνευ προηγουμένου κρίση, με τους φυσικούς πόρους να εξαντλούνται, τα οικοσυστήματα να πλήττονται ανεπανόρθωτα και τις τοπικές κοινωνίες να βιώνουν τις ολέθριες επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Είναι ένα καμπανάκι για το μέλλον που μπορεί να επιφυλάσσεται για τις Κυκλάδες
.

Με το σύνθημα «Τα Κανάρια Νησιά έχουν ένα όριο» περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να αλλάξει το τουριστικό μοντέλο που έχει κάνει τη ζωή για τους ντόπιους δυσβάσταχτη και περιβαλλοντικά μη βιώσιμη. Οι μαζικές κινητοποιήσεις της 20ής Απριλίου αποκάλυψαν ότι πίσω από τις χαρούμενες ανακοινώσεις για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας κρυβόταν η απελπισία του τοπικού πληθυσμού. Τα Κανάρια δέχονται τουρίστες πέρα ​​από τις δυνατότητες και τη φέρουσα ικανότητα τους.


Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Τουρίστες, σεβαστείτε τη γη μου!», «Δεν είναι ξηρασία, είναι λεηλασία», «Ο τουρισμός μου ανεβάζει το ενοίκιο» και «Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας να πεθαίνει».

 Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/05/23/apo-ton-paradeiso-stin-kolasi-o-ypertourismos-sta-kanaria-nisia/


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...